Nieuws

Apple Mail krijgt eindelijk deze veelgevraagde features

macOS Ventura Apple Mail
macOS Ventura brengt heel wat kleine vernieuwingen mee waar we al heel lang op zitten te wachten. Ook Apple Mail kreeg aandacht.

We hadden verwacht dat Apple Mail in macOS Ventura een enorme update zou krijgen. Het is lang geleden dat Apple nog flink heeft gesleuteld aan zijn populaire mailclient. Met de komst van de nieuwe macOS-versie in het najaar heeft de iPhonebouwer toch enkele leuke en vooral welgekomen features voor Apple Mail in het verschiet.

Plan je mails in

Zo zal het binnenkort eindelijk ook mogelijk zijn om mails te gaan inplannen of mails die je al verstuurd hebt weer in te trekken. Uit de featurespagina van macOS Ventura blijkt dat je na verzenden 10 seconden de tijd krijgt om je mail weer in te trekken. 10 seconden is niet lang, zeker niet als je weet dat je in iOS 16 de volle 15 minuten krijgt om een verzonden bericht weer in te trekken. Apple haalde de mosterd hier bij Gmail. Het intrekken van verzonden mails en inplannen van berichten is al jaren een veelgevraagde feature in Apple Mail.

Ken je die momenten dat je een belangrijke mail hebt uitgestuurd, je alles gecontroleerd hebt en toch de bijlage bent vergeten? Voortaan zal Apple Mail je een waarschuwing geven dat je op het punt staat om een mail te verzenden waarin wordt verwezen naar een bijlage zonder dat de bijlage effectief is toegevoegd, een zeer handige feature.

Er komen ook twee nieuwe knoppen waarbij je mails beter zal kunnen opvolgen. Er komt een functie om op te volgen en eentje met een herinnering. Apple Mail zal je automatisch op de hoogte brengen. Met al deze features begint de mailclient steeds meer op Microsoft Outlook te trekken.

Beter zoeken

Tot slot, en daar kan Outlook nog van leren, krijgt Apple Mail een update in de zoekmachine. De zoekbalk rechtsboven zal voortaan slimmer op zoek gaan en ook afbeeldingen en bijlagen meteen in de zoekbalk tonen. Zo zou je sneller iets kunnen terugvinden met de juiste keywords.

Zo zal de nieuwe zoekfunctie eruit gaan zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business