Analyse

Microsoft Outlook is het populairste mailprogramma

Outlook mag zich de beste mailclient van 2021 noemen. De maildienst van Microsoft hield Gmail en Mozilla Thunderbird af.

Instant messaging-apps hebben maildiensten voor privégesprekken misschien wat naar de achtergrond geschoven, maar voor zakelijke communicatie blijft de goede ouderwets e-mail nog steeds een beproefd communicatiemiddel. E-mailadressen bestaan in alle vormen en maten. We gingen daarom aan de hand van een lezerspoll op zoek naar het favoriete mailprogramma van onze lezers. Maar liefst 1.050 respondenten namen deel aan de rondvraag.

Al snel werd een race tussen drie paarden: Microsoft Outlook, Gmail en Mozilla Thunderbird. Het was uiteindelijk Microsoft dat met een aandeel van 38% klinkend aan het langste einde trok. Hoewel Microsoft Outlook in theorie een e-mail-client voor iedereen is, zien we dat de dienst in de praktijk toch vooral populair is onder zakelijke gebruikers. De maildienst is volledig geïntegreerd in het Microsoft Office-ecosysteem, waarmee het de meest voor de hand liggende optie is voor Windows-gebruikers. Op termijn zijn de plannen van Microsoft om Outlook een uitgebreide web-app te maken. Nummer twee Gmail volgde met 27% en Mozilla Thunderbird mocht met 20% nog mee op het podium.

Overige e-mailclients die we mee opnamen in de poll werden al op grote achterstand gezet. Apple Mail, de vaste e-mail-client van Apple voor macOS, moest het stellen met 5% van de stemmen. De systeemapplicaties van Windows scoren nog minder. Windows 10 Mail staat geïnstalleerd op elke Windows-laptop, maar wordt toch door slechts 4% van onze respondenten als vaste maildienst gebruikt. De oudere versie Windows Live Mail haalde nog 3% van de stemmen binnen. De Windows-gebruiker grijpt liever naar Outlook, zoveel is wel duidelijk.

Een visuele voorstelling van de pollresultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business