Nieuws

Google trekt de stekker uit (video)chatdienst Hangouts 

Hangouts
Hangouts, de oude chatdienst van Google waarmee je ook kan videobellen, verdwijnt straks definitief. Google Chat neemt de functies over.

Wie Hangouts nog gebruikt, zal vanaf maandag 4 juli de melding te zien krijgen dat Google de stekker uit de (video)chatdienst trekt. De zoekreus was al langer op zoek naar een ‘oplossing’ voor het stilaan gedateerde Hangouts. Sinds 2017 focust Google ook al op dienst modernere opvolger, Google Chat. De techgigant meldt het nieuws op zijn blog

Hangouts uitgefaseerd 

Hoewel de webpagina van Hangouts nog tot het einde van het jaar zal blijven bestaan, adviseert Google aan gebruikers om in elk geval een back-up te maken van hun chatgeschiedenis. En dat voor het geval wanneer de automatische export naar Google Chat niet (helemaal) zou lukken. Google heeft er wel speciaal een nieuwe functie voor uitgebracht. De zoekreus hoopt het zijn gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken en klachten tot een minimum te beperken. 

De focus ligt al een aantal jaren op Google Meet en Google Chat. Beide toepassingen nemen dus twee functies van Hangouts (videobellen en chatten) over en die scheiding zou voor meer duidelijkheid en gebruiksgemak moeten zorgen bij gebruikers van de platformen, aldus Google. 

“In oktober van 2020 kondigden we aan dat Google Chat voor iedereen beschikbaar werd. Sindsdien konden mensen Hangouts blijven gebruiken, of upgraden naar Google Chat, dat zijn eigen app heeft, maar ook binnen Gmail functioneert. Om voordeel te halen uit de moderne features en de integratie met andere Workspace-producten, zijn we blijven investeren in Chat om mensen beter te laten samenwerken en zichzelf te uiten. We ondernemen nu heel wat stappen om de overgebleven Hangouts-gebruikers de overstap te helpen maken naar Chat”, luidt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business