cryptoscams

De YouTube- en Twitter-account van het Britse leger zijn door oplichters gebruikt voor de promotie van twee cryptoscams.

Advertentie

Het Britse leger is een onderzoek gestart naar de hack, waarbij zowel de Twitter- als YouTube-account overgenomen werden door de criminelen. Dat gebeurde zondag. Web3 is Going Great meldde het incident als eerste. Beide accounts werden tegelijkertijd gehackt en gebruikt in twee afzonderlijke promotiecampagnes voor cryptoscams.

Hoewel de Twitter-pagina van het Britse leger intussen hersteld is, zag die er een tijdlang uit als een promopagina voor The Possessed. Dat scam een project rond 10.000 geanimeerde NFT’s, die voor een bodemprijs van 0,58 Ethereum aangeboden werden. Op dat moment was 1 Ethereum ongeveer 1.063 dollar waard. De gehackte account tweette meerdere links naar een fake minting-website. Het echte The Possessed, liet op zijn Twitter dan weer weten dat een andere geverifieerde account (die van het Britse leger) gehackt was om een NFT-scam op te zetten via het The Possessed-merk. 

Ook YouTube-account gekaapt 

Dezelfde daders hadden het gemunt op het YouTube-kanaal van het Britse leger. Ook dat hadden ze helemaal anders ingericht, dit keer om het te doen lijken op een promotiepagina voor Ark Invest. Oplichters hielden er zogezegde livestreams die gebruikmaakten van oude beelden waarop Elon Musk, Jack Dorsey en Ark-CEO Katie Wood over crypto discussiëren. De clip werd vergezeld van de boodschap om “je geld te verdubbelen”, en het betrof oplichting rond Bitcoin en Ethereum. 

“We zijn ons bewust van de veiligheidsbreuk van de Twitter- en YouTube-accounts van het leger en hebben een onderzoek laten instellen”, zei een woordvoerder van het Britse leger aan The Guardian. “We nemen de veiligheid van informatie bijzonder ernstig en werken aan een oplossing. Totdat het onderzoek afgerond is, zou het onverstandig zijn om nog verder te communiceren”, klonk het.


Techliefhebber en nieuwsgierigaard met een passie voor gaming en wagens.