OnePlus 10T

Een productpagina van de OnePlus 10T bij het Britse Amazon is vroegtijdig gepubliceerd. Hiermee zijn verschillende details van het aanstaande vlaggenschip bevestigd.

Advertentie

OnePlus’ tweede vlaggenschip voor dit jaar is in zicht, de 10T. Eerder deden al geruchten de ronde over specificaties en prijzen van het toestel. Ditmaal vinden we bevestiging voor die details in een vroegtijdig gepubliceerde productpagina op Amazon UK. Zo wordt bevestigd dat de telefoon op processorgebied een upgrade krijgt ten opzichte van zijn voorganger, de 10 Pro. OnePlus zou de 10T namelijk uitrusten met de zuinigere en snellere Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chipset.

OnePlus 10T: sneller, maar minder scherp

Onderhuids vinden we volgens de Amazon-productpagina verder 8 GB RAM en 128 GB opslag. Dat is vermoedelijk de basisconfiguratie van de 10T, gezien eerdere geruchten spraken over configuraties tot 12 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen. Daarnaast bevat de telefoon volgens eerdere geruchten een 4800 mAh-batterij met oplaadsnelheden tot 150 watt. Bevestiging voor die details was helaas niet aanwezig op de pagina van Amazon UK.

OnePlus 10T render
Render van de OnePlus 10T – beeld: OnLeaks

Wel wordt op de productpagina vermeld dat het scherm een 120 Hz-verversingsfrequentie heeft en werkt met de LTPS-technologie. Een variabele verversingsfrequentie zoals met het LTPO-scherm op OnePlus’ 10 Pro wordt daarmee niet hardwarematig ondersteund. Eerdere geruchten meldden dat het scherm op de 10T een 6,7 inch diagonaal heeft. Ondanks het flinke formaat kiest OnePlus er bij de 10T voor de resolutie te downgraden. Van QHD+ op de 10 Pro naar Full HD+ op de 10T, staat bij de opgesomde Amazon-specificaties.

Ten slotte viel, op de inmiddels offline gehaalde productpagina, te lezen dat de hoofdcamera een 50 MP resolutie krijgt. Over de andere camera’s op de 10T wordt niet gerept. Eerdere geruchten stellen dat er naast de hoofdcamera nog een 16 MP groothoeksensor aanwezig zal zijn.

OnePlus rekent vlaggenschip-prijzen

Qua specificaties heeft OnePlus flink wat concessies gedaan vanaf zijn eerste vlaggenschip dit jaar. Dit keert zoals eerder uitgelicht in ons artikel over OnLeaks’ renders van de 10T ook in het design van de smartphone terug met een behuizing opgetrokken uit plastic. Een lagere prijs lijkt daar echter niet aan vast te zitten, zoals eerder wel werd verwacht. Amazon plaatste de 10T, weliswaar vroegtijdig, online met een prijs van 799 Britse Pond, omgerekend 930 euro. Daarmee komt de T-smartphone qua prijs uit boven die van OnePlus’ huidige vlaggenschip.

Hierbij geldt wel dat het gaat om een gelekte productpagina en dat de prijs mogelijk onjuist is. Gelekte details moeten dan ook met enige korrels zout genomen worden. Vermoedelijk zullen we later in juli kennismaken met de telefoon. Op dat punt kunnen details pas echt bevestigd worden.