API

Gaat Elon Musk alsnog afzien van zijn overname van Twitter? Dat scenario lijkt steeds waarschijnlijker te worden.


Over de poging van Elon Musk om het socialmediaplatform Twitter over te nemen, hebben we inmiddels al veel nieuwsartikels besteed. Dat komt omdat het verhaal voortdurend een andere wending neemt. Een bericht van Washington Post zorgt voor de zoveelste plottwist: de Amerikaanse krant beweert dat de overname van 44 miljard dollar wel eens helemaal zou kunnen afgeblazen worden.

Elon Musk en Twitter geraken het maar niet eens over het aandeel van fake accounts op het platform. Volgens Musk zou bijna één op vijf accounts fake zijn en door deze statistiek vindt hij dat Twitter hem belazerd heeft met de overnameprijs. Twitter daarentegen beweert dat hoogstens 5% accounts vals kunnen zijn en dat dagelijks miljoenen spamaccounts worden verwijderd, bevestigden ze nogmaals aan Reuters. Die informatie heeft Musk en zijn entourage echter niet kunnen overtuigen en gesprekken met partijen die moeten helpen de deal financieren zijn al enkele weken stopgezet.

Het water is (te?) diep

We zijn inmiddels alweer drie maanden verder sinds Twitter het ‘tender offer’ van Elon Musk aanvaardde. Sindsdien zijn de onderhandelingen uitgedraaid op een welles-nietesspelletje waarbij beide partijen elkaar geen toegeving willen gunnen. Elon Musk probeert met allerlei manoeuvres de overnameprijs nog te laten zakken, maar bij Twitter willen ze de volle pot of niets. De raad van bestuur bevestigde onlangs wel unaniem de intentie om het platform te verkopen. De aandeelhouders moeten daar nog wel hun zeg over geven.


Gaat de overname van Twitter nog door? We durven ons geld er nog niet op inzetten. Het water tussen Elon Musk en het bestuur van Twitter lijkt met de dag dieper te worden. Maar het waterpeil kan evengoed weer snel zakken. Een soap die ongetwijfeld nog vele afleveringen zal krijgen.

Lees ook: 11 overnames die de technologiesector veranderden