Nieuws

Amazon steekt Prime Video in nieuw jasje

films streamen stremio
Image: iStock
Amazon Prime Video krijgt een nieuwe interface die het zijn gebruikers makkelijker moet maken om door de catalogus te navigeren.

Streamers lijken al een tijdje te klagen over Amazon Prime Video en zijn klunzige plaatsing van content en zoekfuncties. Ze moeten zich echter niet lang meer zorgen maken. Amazon luistert naar de kritiek en lijkt de nodige aanpassingen te brengen. Dat melden ze in een bericht op hun website. De huidige gebruiksinterface werd op de schop genomen. In de komende weken wordt de grafische herwerking in een eerste fase stapsgewijs uitgerold.

De nieuwe update lijkt veel weg te hebben van de huidige interface van Netflix. Alle grote zoekfuncties zijn naar links verschoven, met meer focus op de reeksen en films in het aanbod. Daarnaast wordt het makkelijker om een onderscheid te maken tussen content in jouw abonnement en films waar je nog voor moet bijbetalen om te huren.

Credit: Amazon Prime Video

Bovenaan krijg je een overzicht van de tien meest bekeken films en series om meteen in de actie te kunnen springen. Er komen tevens knoppen die het makkelijk maken om te zoeken tussen films of series, en ook worden er suggesties zichtbaar terwijl je de naam van stuk content intypt. Oudere functies, zoals X-Ray, kan je nog steeds op hun vertrouwde plaats terugvinden.

In de eerste fase van de lancering is de update beschikbaar voor Android, Android TV, Apple TV, smart tv’s en andere hardware. iOS- en online gebruikers van het streamingplatform zullen nog wat langer moeten wachten, al zal het zich hoogstens tot een tweetal maanden beperken. Oudere toestellen met toegang tot Amazon Prime Video, zoals de Sony PlayStation 3, krijgen de update niet.

amazon prime videoinstanieuwsontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals