patenten draadloze audio

Apple en Koss hebben hun ruzie rond patenten voor draadloze hoofdtelefoons bijgelegd en een schikking getroffen. Het komt zo net niet tot een rechtszaak.

Advertentie

Volgens Reuters hebben beide partijen aan het federale gerechtshof in Waco (Texas) laten weten dat ze het liever niet tot een rechtszaak laten komen en dus voor een minnelijke schikking gaan. Over de voorwaarden van de schikking tussen Apple en Koss werd niet gecommuniceerd, maar de bedrijven lieten we weten dat ze de zaak bijgelegd hebben, “en dat voor alle discussiepunten”. Zo komt er net geen rechtszaak, die nu van start zou zijn gegaan. 

Koss klaagt ook anderen aan

Koss had niet alleen Apple, maar ook Bose, JLab, Plantronics en Skullcandy in 2020 beschuldigd van patentinbreuken. Volgens de audioproducent zouden die grote bedrijven zijn technologie voor wifi-audio (die Koss gebruikte voor zijn Striva-apparaten) gekopieerd hebben. Volgens de audioproducent werd zijn baanbrekend werk zomaar gestolen. Apple en co argumenteerden dan weer dat de patenten van het bedrijf niet geldig waren. 

Hoewel Apple en Koss er liever geen rechtszaak van maken, blijven de aanklachten tegen Bose, Skullcandy en de rest gewoon doorlopen. Het is niet duidelijk of het met die bedrijven wel tot een rechtszaak zal komen, of dat Koss’ dispuut met Apple de toon zet voor een andere oplossing. Voor een gerechtshof zijn precedenten belangrijk en de kans bestaat dat Apple andere bedrijven zo ook uit de wind zet.

Lees ook: Netflix laat iOS-gebruikers abonnement afsluiten buiten Apple om