playstation vr2
Image Credit: Sony

Altijd al willen weten hoe je eruitziet met een VR-headset op je hoofd? Met de Playstation VR2 zal je jezelf kunnen filmen.

Sony maakt met mondjesmaat meer details bekend over zijn aankomende PlayStation VR2. Nadat de gameuitgever eerder dit jaar het design van de VR-console deelde met de wereld, maakt Sony vandaag meer details bekend over wat de PlayStation VR2 op gebied van camerafuncties zal kunnen. En daar zitten wel wat opvallende opties tussen.

Zo zal je tijdens het spelen jezelf kunnen opnemen. Wie al eens video’s gezien heeft van mensen die met een VR-bril spelen, weet dat dat hilarische beelden kan opleveren. Daarvoor moet je wel een HD-camera voor de PlayStation 5 aansluiten op de console. Je actiebeelden kan je dan live delen via de Share Play-functie.

Blijf bewust van je omgeving

Een veel nuttigere functie lijkt ons de see-through modus. Die stelt je in staat om even vanuit de virtuele wereld terug te keren naar de fysieke wereld zonder de headset te moeten afnemen. De PlayStation VR2 zal ingebouwde frontcamera’s krijgen die je eenvoudig aan en uit kan zetten. Deze modus zorgt ervoor dat je bewust blijft van je omgeving, en het kan een hulp zijn om je controllers te vinden als je de headset al hebt opgezet. Opnames maken is niet mogelijk.

playstation vr2 see through
Zo zie je de wereld door een PlayStation VR2. Image Credit: Sony

De frontcamera’s van de PlayStation VR2 headset kan je eveneens gebruiken om je virtuele speelveld af te bakenen. Bereik je de grenzen van die veilige zone, dan zal de headset je verwittigen. Dat moet voorkomen dat je die antieke vaas die in dezelfde ruimte staat per ongeluk omverkegelt. Je kan de zones ook opslaan zodat je deze niet elke keer hoeft in te stellen.

psvr 2
Image Credit: Sony

VR Mode vs Cinematic Mode

Tenslotte kondigt Sony ook de komst van een VR mode en Cinematic Mode aan voor de PlayStation VR2. De VR Mode is ontwikkeld om games die gemaakt zijn voor virtual reality aan de beste kwaliteit te weergeven, zijnde aan een resolutie van 4000 x 2040 HDR (2000 x 2040 per oog), een frame rate van 120 Hz en een 360° omgeving om je helemaal in het spel te zuigen. De Cinematic Mode dient om de ‘gewone’ PS5-games naar de virtuele wereld te brengen. In Cinematic Mode zie je beelden aan een resolutie van 1920 x 1080 HDR.

Op al dit virtuele vertier is het wel nog even wachten. Wie gehoopt had een lanceringsdatum te horen van Sony, moeten we nog teleurstellen. De gameuitgever belooft hier op een later tijdstip over te communiceren. Volgens geruchten zou de PlayStation VR2 de feestdagen niet halen en pas begin 2023 lanceren.


Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een PS5? Ontdek hier de voorraad voor PlayStation 5

Wil je een PS5 bestellen? Ontdek op TechPulse de meeste actuele voorraad van de nieuwe PlayStation 5. Het artikel wordt bijgewerkt.

De beste PS5 SSD: Breid het geheugen van je PlayStation 5 uit

Staat de opslag van je PlayStation 5 vol en denk je aan uitbreiden? Dit zijn de beste SSD's voor jouw PS5.