Nieuws

PSVR 2 zal waarschijnlijk pas begin 2023 te koop zijn

Wie had gehoopt de PSVR 2 dit jaar onder de kerstboom te kunnen leggen, zal waarschijnlijk nog wat langer geduld moeten hebben.

Bij de officiële voorstelling van de PSVR 2 bleef Sony nog in het ongewisse over de lanceringsdatum, maar algemeen werd wel aangenomen dat de nieuwe VR-headset voor de feestdagen in de winkels zou liggen. Maar YouTuber PSVR Without Parole heeft minder goed nieuws. Volgens zijn bronnen zou Sony de lancering van de PSVR 2 voorlopig nog even willen uitstellen tot begin 2023. Hoewel die informatie niet formeel bevestigd is door Sony, was de lekker wel zeer accuraat met het voorspellen van de specificaties van de next-genheadset.

De reden waarom we nu nog (bijna) een jaar zullen moeten wachten tot de PlayStation VR2 verschijnt, is de logistieke problemen rond de PlayStation 5. Het blijft moeilijk om de console te pakken te krijgen, ondanks dat die al bijna een jaar te koop is. De PSVR2 werkt uiteraard alleen in combinatie met een PlayStation 5 en daarom zou Sony willen wachten tot meer consumenten die hebben kunnen kopen. Als de situatie niet verbetert in de chipcrisis, zal dat wel nog even kunnen duren.

Specificaties PSVR 2

PlayStation VR2 is de opvolger van de PSVR die in 2016 verscheen voor de PS4. Je verbindt deze headset gelukkig wel maar met slechts één kabel met je console. Ook de hardware kreeg een flinke upgrade om de next-gen-ervaring van de PlayStation 5 te kunnen vertalen naar virtual reality. Je gezichtsveld bedraagt nu 110°, de beeldkwaliteit werd opgetrokken tot 4K HDR met een verversingsgraad van 120Hz. De controllers ondersteunen de haptische feedback van de DualSense 5 en de verbeterde handtracking moet de speler meer vrijheid bieden om zich helemaal in de game onder te dompelen.

Hieronder kan je de YouTube-video van PSVR Without Parole bekijken:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business