Prijs Meta Quest 2 VR-bril stijgt met 100 dollar, impact België onbekend

Metaverse
© Meta
Meta rekent vanaf augustus 100 dollar extra voor zijn Meta Quest 2 VR-bril. Het bedrijf noemt dit noodzakelijk vanwege gestegen productie- en verzendkosten.

Meta lanceerde de VR-bril in 2020 als de Oculus Quest 2. Sindsdien kreeg de headset een nieuwe naam en daar lijkt nu ook een hoger prijskaartje bij te passen. Middels een persbericht kondigt de techgigant een prijsverhoging aan van zijn Meta VR-bril in de Verenigde Staten. De verhoging, die vanaf augustus zal ingaan, geldt voor zowel de 128 GB als 256 GB-varianten. Met de verhoging komen de adviesprijzen van de VR-headset uit op 400 dollar en 500 dollar, voor respectievelijk de modellen met 128 GB en 256 GB opslag.

Prijsverhoging Meta Quest 2

Adviesprijzen van de headsets stijgen dus met 100 dollar. Volgens Meta is de prijsstijging nodig om de gestegen productie- en verzendkosten te dekken. Het bedrijf laat achterwege wat de impact is van de prijsverhogingen op de Europese markt. In België rekent Meta momenteel met een prijs van 350 euro voor het 128 GB-model, terwijl de 256 GB-variant voor 450 euro over de toonbank vliegt.

Volgens Meta betekent de prijsstijging ook dat het bedrijf meer geld kan investeren in onderzoek en ontwikkeling om de VR-industrie naar nieuwe hoogten te brengen. Tegelijkertijd heeft de VR-tak in Meta last van flinke verliezen. Reality Labs sloot het afgelopen kwartaal af met een verlies van zo’n 3 miljard dollar. Een prijsverhoging kan mogelijk de verliezen van deze divisie drukken, terwijl het met stijgende kosten door inflatie probeert om te gaan.

De prijsstijging van de Meta Quest 2 VR-bril zal voor consumenten een zware pil zijn om te slikken. Het bedrijf biedt zijn klanten namelijk geen extra’s voor de gestegen adviesprijzen. Hoewel prijzen van verschillende productcategorieën de voorbije maanden zijn gestegen, wordt deze meestal aan de introductie van vernieuwde hardware gekoppeld. Apple lanceerde bijvoorbeeld de MacBook Air met M2-chip, die in België 300 euro duurder is dan de variant met M1-chip.

Facebook-account niet vereist

Wel voert Meta vanaf augustus een belangrijke wijziging door voor al zijn Quest-gebruikers. Er hoeft voortaan namelijk geen Facebook-account meer gekoppeld te worden aan de bril om hem te kunnen gebruiken. Tot op heden kon de bril niet gebruikt worden zonder zo’n account. Een Meta-account zal verplicht blijven, maar dat kan geheel losstaan van een Facebook-account.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business