Gerucht: Google Pixel 7 Pro bevat drie Samsung-camerasensoren

Google Pixel 7 screenshots
Beeld: Google
Google lanceert in de herfst de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Van de smartphones is ditmaal bekend geraakt welke camerasensoren ze gebruiken. Samsung mag Google in elk geval drie sensortypen aanleveren.

Google bevestigde tijdens I/O 2022 de komst en het ontwerp van de Pixel 7-serie. Langzamerhand lekken steeds meer details van de toestellen uit; verschillende malen werd zelfs melding gemaakt van een toestel dat in het wild verscheen. Beschikbare code op Github zou ditmaal de details van de cameraopstelling op de Pixel 7 en Pixel 7 Pro vrijgeven, schrijft SamMobile, dat zich baseert op informatie van Kuba Wojciechowski. Volgens de publicatie bevat de Pixel 7-serie drie camerasensoren afkomstig van de ISOCELL-afdeling van Samsung.

Camera’s Google Pixel 7-serie

Uit openbare broncode is naar voren zijn gekomen dat de Pixel 7 en Pixel 7 Pro gebruikmaken van dezelfde 50 MP-hoofdcamera, de ISOCELL GN1-sensor. De camerasensor heeft een 50 MP resolutie, met elk een formaat van 1,2 microns, ondersteuning voor dual-pixel autofocus en een maximale videoresolutie van 4K bij 60 fps. Google verkoos voor de groothoekcamera een sensor die afkomstig is van Sony, de IMX381, met een 12 MP resolutie en eveneens pixels van 1,2 microns. Op beide smartphones is verder de ISOCELL 3J1 11 MP-selfiecamera te vinden met ondersteuning voor dual-pixel autofocus, aldus de ontwikkelaar.

Op de Pixel 7 Pro vinden we achterop nog de telefotocamera. Google zet daar volgens Kuba een Samsung ISOCELL-sensor voor in, de GM1, met een 48 MP resolutie en 0,8 microns pixels. Op de Google Pixel 6 Pro werd nog de 50 MP Sony IMX586-sensor ingezet met een telefotolens. De GM1 in de aanstaande high-end smartphone van Google biedt verder ondersteuning voor 4K (60 fps) en Full HD (120 fps) video en fasedetectie autofocus.

Derde telefoon in Pixel 7-serie

In de Github-omgeving ontdekte Wojciechowski daarnaast het bestaan van een derde telefoon in de Pixel-serie. Het toestel draagt codenaam Lynx en bevat achterop een telefotosensor, net zoals op de Pixel 7 Pro. Wel gaat het om een andere sensor, ditmaal van Sony: de IMX787. Dit betreft een 64 MP sensor met 0,7 micron pixels. Dit toestel krijgt ook een andere selfiecamera, de IMX712, met een 13 MP resolutie en 1,12 micron pixels. Het is echter maar de vraag of Google van plan is drie toestellen uit te brengen, of dat het meerdere cameraopstellingen heeft getest.

Pixel 6
Qua uiterlijk lijken de Pixel 6 en 6 Pro veel op de 7-serie

Naast details over een vermeende derde Google Pixel 7-serie smartphone, zegt de ontwikkelaar ook informatie te hebben over de camera’s op de vermeende vouwbare Pixel. Dat toestel krijgt een ISOCELL GN1 als hoofdsensor, in combinatie met de Sony IMX386 als groothoekcamera en Sony’s IMX363 als telefotosensor. Die laatste sensor is een bekende van Google; de zoekgigant heeft hem eerder ingezet op Pixel-smartphones als hoofdcamera. Voorop is tot slot de IMX355-sensor te vinden. Of Google de vouwbare telefoon dit jaar introduceert, is onbekend. Geruchten over zo’n toestel zijn al jarenlang in de roulatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business