Redmagic 7S Pro gamingtelefoon vanaf augustus beschikbaar in Europa

Redmagic 7S Pro
ZTE brengt de Redmagic 7S Pro nu ook uit in België. De gamingsmartphone gaat de concurrentie aan met de recent uitgebrachte Asus ROG Phone 6, gaat minimaal 780 euro kosten en verschijnt in het zwart en wit.

ZTE brengt op korte termijn de krachtige Redmagic 7S Pro gamingtelefoon uit in Europa. Het toestel werd begin juli in China aangekondigd en is nu officieel geïntroduceerd voor de Europese markt. De smartphone is de directe opvolger van de Redmagic 7 Pro, en voorziet in de nieuwste chipset van Qualcomm, de Snapdragon 8+ Gen 1. Asus gebruikte de chipset eerder al in de ROG Phone 6 (Pro) en ook OnePlus gaat de chipset op korte termijn inzetten, in de OnePlus 10T.

ZTE Redmagic 7S Pro

Het toestel bevat onderhuids ramconfiguraties tot 18 GB geheugen. Het instapmodel van de 7S Pro bevat 12 GB RAM. Interne opslag start bij 256 GB op het model met 12 GB RAM en loopt op tot maximaal 1 TB op het model met 18 GB werkgeheugen. Opvallend is verder dat ZTE een stapje verder gaat dan Asus om de hardware koel te houden. Voor de ROG Phone 6 moeten consumenten nog een AeroActive-koeler aanschaffen om oververhitting tegen te gaan. De Redmagic 7S Pro bevat daarentegen een fan in de behuizing om de hitte af te voeren.

De koeling moet het toestel geschikt maken voor lange gamesessies. Hiervoor voegde ZTE ook twee fysieke schouderknoppen toe aan de zijkant van de gamingsmartphone, zoals we ze ook kennen van Asus’ ROG-telefoons. Het gaat om capacitieve knoppen, die via software op de Redmagic 7S Pro aan specifieke gamingacties gekoppeld kunnen worden. Of en welke aanpassingsmogelijkheden de software op ZTE’s gamingsmartphone te bieden heeft, is vooralsnog niet bekend.

Wel is bekendgemaakt dat de 7S Pro een 6,8 inch AMOLED-scherm heeft met een Full HD+-resolutie (2.400 x 1.080 pixels) en een 120 Hz verversingsfrequentie. Intern vinden we een 5.000 mAh batterij die met 65 watt kan worden opgeladen. Het is niet mogelijk de smartphone draadloos op te laden.

Beschikbaarheid in België

Van zodra ZTE de Redmagic 7S Pro in België uitbrengt, kost het basismodel 780 euro. Het basismodel biedt 12 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen. Het duurste model gaat 980 euro kosten; daarvoor krijg je 18 GB werkgeheugen en 1 TB opslaggeheugen. De gamingtelefoon verschijnt in het zwart en wit.

mobielRedmagicsmartphonezte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals