Nieuws

OnePlus 10T: oplaadsnelheid en batterijcapaciteit bevestigd

OnePlus 10T
Beeld: OnePlus / The Verge
Nadat verschillende details van de OnePlus 10T al via geruchtenverspreiders bekend zijn gemaakt, heeft OnePlus ditmaal de batterijcapaciteit en laadsnelheid van de smartphone bevestigd.

OnePlus’ 10T-serie wordt op 3 augustus gelanceerd. Het toestel vormt het tweede vlaggenschip van de Chinese smartphonefabrikant in 2022. Eerder werd van de smartphone bekend dat hij helaas een uniek hardwaredetail van veel OnePlus-telefoons moet missen: de alert-slider. Ook liet OnePlus de Hasselblad-branding vallen. Dit doet het naar eigen zeggen om de prijs van het toestel te drukken. Op het randje van de lancering maakt de OPPO-dochter ditmaal bekend dat de smartphone een batterij van 4.800 mAh krijgt, terwijl hij kan opladen met maximaal 150 watt.

150 watt snelladen op OnePlus 10T

Geruchtenverspreiders lieten eerder al doorschijnen dat de 10T snelladen tot 150 watt ondersteunt. Ditmaal heeft OnePlus dat bevestigd in een video op Twitter. Daarmee stapt OnePlus over van de 80 watt oplader van de 10 Pro naar een 150 watt SuperVOOC-lader op de 10T. De batterij kan hierdoor binnen 19 minuten volledig worden opgeladen, stelt de smartphonefabrikant. Volgens OnePlus is dit mogelijk zonder de batterij daarbij te beschadigen; veel gebruikers zien dit als mogelijk gevaar bij de toestellen met snellaadtechnieken aan boord.

OPPO’s dochter zegt dat de batterij, ondanks de snellaadtechniek, tot 1600 laadcycli mee moet gaan zonder dat de batterij vervangen hoeft te worden. Hiervoor maakt het gebruik van de BHE-techniek (Batterij Health Engine), die moet elektroden kunnen repareren om veroudering tegen te gaan. Het is de fabrikant daarmee gelukt de batterijlevensduur zelfs te verdubbelen. De industriestandaard – die geldt voor Li-Ion batterijen – is dat batterijen tot 800 laadcycli meegaan.

Nieuw is deze laad- en batterijtechniek niet voor OPPO. Realme, eveneens dochter van OPPO, bracht eerder dit jaar de GT Neo 3 op de markt met een 150 watt oplader. Ook werkt het bedrijf aan de 240 watt SuperVOOC-laadtechniek. Wanneer we die technologie op smartphones gaan zien is onbekend.

Maximaal 16 GB werkgeheugen

OnePlus kondigde ondertussen ook aan dat de OnePlus 10T beschikt over maximaal 16 GB RAM. Het gaat daarbij om LPDDR5 werkgeheugen. Voor het basismodel van de 10T is voorzien in 8 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen. Het model met 16 GB werkgeheugen bevat 256 GB opslag. Welke prijs voor de specifieke configuraties wordt gevraagd, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business