Nieuws

‘Google Pixel 7-serie krijgt smartphone met keramieken behuizing’

Google Pixel 7 screenshots
Beeld: Google
Smartphones opgetrokken uit keramiek zien we niet vaak. Google gaat daar mogelijk verandering in brengen, en wil zijn high-end Pixel-smartphones een keramieken behuizing geven.

Fabrikanten van high-end smartphones variëren nog nauwelijks met materialen op hun toestellen. Na de hype voor metalen telefoons, trokken merken massaal over naar een combinatie van glas en metaal. Die combinatie zien we inmiddels al sinds de Samsung Galaxy S6-reeks en lijkt voorlopig de markt te domineren. Toekomstige Google Pixel-smartphones vormen daarop de uitzondering, mits geruchten van Digital Chat Station het bij het juiste eind hebben. De zoekgigant zou namelijk vanaf zijn Pixel 7-serie de overstap beginnen te maken naar keramieken behuizingen.

Keramiek op de Google Pixel 7

Volgens de geruchtenverspreider is Google een samenwerking aangegaan met het Chinese Foxconn om een tweetal smartphones te produceren. Specifiek zou het gaan om een vlaggenschip toestel uit de Pixel-reeks en de vouwbare Pixel-telefoon. Voor de vlaggenschip smartphone voorziet Google de eerste keramieken behuizing, meldt Digital Chat Station. Over welke toekomstige Pixel-telefoon het precies gaat, wordt niet gespecificeerd in de geruchten. Wel bevat hij de Tensor 2-chip van Google, krijgt hij een 2K-scherm en is de Sony IMX787-camersensor aanwezig.

Eerder kwamen deze specificaties voorbij bij een onbekende Pixel-smartphone met ontwikkelnaam ‘Lynx’. Vermoedelijk gaat het om het duurste toestel in de Pixel 7-serie, waarvan bekend was dat er in elk geval een Pixel 7 en Pixel 7 Pro zouden verschijnen. De prijs ligt mogelijk in lijn met die van de Samsung Galaxy S22 Ultra. Naast de 50 MP Sony IMX787-sensor bevat de gelekte smartphone naar verluidt ook een 64 MP camera.

Nieuwe camerasensoren

Google zou vanaf de Pixel 7-serie niet alleen de overstap wagen naar keramieken behuizingen. Het bedrijf stapt namelijk ook over op een reeks nieuwe Samsung-camerasensoren. Google zou in elk geval drie Samsung ISOCELL-sensoren inzetten. Sony neemt de andere camerasensoren voor zijn rekening, bleek uit uitgelekte details van de smartphonereeks. Een reeks die sowieso al geplaagd is door geruchten. Het toestel verscheen meermaals in het openbaar en werd recent zelfs op eBay te koop aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business