Nieuws

Elon Musk: deal met Twitter kan doorgaan als ze bewijzen aanleveren

Twitter
© Unsplash/Brett Jordan
Na een maandenlange rollercoaster besloot Elon Musk in juli definitief af te zien van de aankoop van Twitter. Musk komt nu toch terug op die beslissing en zegt dat de deal door kan gaan als er bewijzen op tafel komen over bot-accounts.

Musk: Twitter-deal kan doorgaan

Musk beschuldigde Twitter vorige maand van het rapporteren van onjuiste data over bot-accounts. Het platform schreef in zijn kwartaalrapport dat bots ‘minder dan vijf procent van de accounts’ van zijn gebruikersbasis uitmaken. Musk liet weten niet te geloven in de cijfers die het platform berekende, en zette een streep door de aankoop. Volgens de Tesla-topman zal het werkelijke aantal bots “eerder tegen de 20 procent” van het totale aantal gebruikers uitmaken.

Nadat Musk het bedrijf beschuldigde van het achterhouden van gegevens om te controleren of het berekende aantal bots klopt, vraagt hij Twitter in een recente reeks tweets om bewijzen te leveren. Met de bewijzen kan de deal volgens de Tesla en SpaceX CEO alsnog doorgang vinden. “Als Twitter hun methode geeft om 100 accounts te samplen en hoe bevestigd wordt dat deze echt zijn, zou de deal onder de oorspronkelijke voorwaarden moeten verlopen”, aldus Musk.

Rechtszaken over en weer

Het is echter maar de vraag of het bedrijf de gegevens onderhands gaat uitleveren. Vanaf 17 oktober vindt een rechtszaak plaats tussen Twitter en Elon Musk; het sociale medium hoopt dat Musk middels deze rechtszaak, die vijf dagen in beslag zal nemen, wordt verplicht het platform over te nemen en dat tegen de originele aankoopvoorwaarden.

Ondertussen heeft ook een Twitter-investeerder gedreigd met een rechtszaak tegen de miljardair. Luigi Crispo stelt dat Musk geen gegronde redenen heeft de afspraken naast zich neer te leggen. Hij pleegt volgens de investeerder ‘contractbreuk’, en schendt de goede trouw van investeerders. Met een rechtszaak wil Crispo, ter aanvulling op de rechtszaak van Twitter, Musk dwingen de deal af te ronden tegen de originele overnamesom van 44 miljard dollar.

Elon Musk sloeg daaropvolgend terug met een eigen rechtszaak. Hij stelt dat Twitter de Tesla-CEO in het aankoopproces heeft ‘geprobeerd te misleiden’. Musk stelt dat het daarbij niet enkel gaat om incorrecte gegevens over botaccounts, maar dat de misrepresentatie veel dieper loopt. Onduidelijk is wat deze misrepresentatie precies inhoudt. Twitter ontkent de topman tijdens het aankoopproces te hebben misleid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business