Nieuws

Amazon gaat robotstofzuigergigant iRobot opslokken

iRobot Roomba J7+ review 2022
IRobot, het bedrijf van de gekende Roomba robotstofzuigers, is overgenomen voor bijna 2 miljard dollar door Amazon.

Het Amerikaanse e-commerceplatform Amazon heeft een nieuwe stap gezet om de grootste fabrikant en verdeler van robotstofzuigers te worden. Het bedrijf heeft een deal gesloten met iRobot, het moederbedrijf boven de gekende Roomba robotstofzuigers die je in heel wat huishoudens kan terugvinden. De aankoop heeft een waarde van 1,7 miljard dollar en Colin Angle zal CEO blijven.

iRobot

Het bedrijf werd opgericht door MIT-onderzoekers in 1990. Ze focusten zich in die tijd voornamelijk om robots voor militaire doeleinden, maar in 2002 keerde het tij. De eerste robotstofzuiger, de Roomba, werd meteen heel populair en tegen 2004 had iRobot al een miljoen exemplaren verkocht.

Nu Amazon het bedrijf heeft overgenomen vragen analisten zich af wat de toekomst zal brengen. iRobot heeft de voorbije maanden namelijk klappen gekregen, en de omzet en cashreserves van het bedrijf zijn enorm hard gedaald door inflatie en andere internationale factoren.

Amazon deelde nog maar weinig details over de inhoud van de overname en de toekomst van iRobot. In ieder geval zal één van de populairste robotstofzuigers niet meteen uit het straatbeeld verdwijnen door deze overname. Zo zoal het e-commercebedrijf waarschijnlijk harder gaan focussen op de promotie van Roomba robotstofzuigers in de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business