1Password 8 op Android en iOS

1Password krijgt na jaren van stilstand op Android en iOS eindelijk een geheel nieuw ontwerp. Dit ontwerp van 1Password 8.0 doet frisser aan, maar is vooral ook gebruiksvriendelijker.

Advertentie

In navolging van de vernieuwde apps voor Windows en Mac, krijgen ook eindelijk de 1Password apps van Android en iOS een nieuw likje verf. 1Password rolt dit design uit met versie 8 van de app en zet daarbij vol in op zijn gepersonaliseerde startscherm. Op dit startscherm kunnen wachtwoorden vast worden gezet; het kan daarbij zelfs gaan om specifieke onderdelen van een login die is aangemaakt in 1Password. Het startscherm laat gebruikers daarnaast zien welke wachtwoorden ze recent aan de app hebben toegevoegd, zodat ze deze gemakkelijker kunnen benaderen. Tot slot biedt het paneel je de mogelijkheid om ‘snelle acties’ toe te voegen.

Gebruiksgemak van 1Password

Het gepersonaliseerde startscherm maakt onderdeel uit van een grondige wijziging van de manier waarop je in de wachtwoordmanager navigeert. Onderdeel hiervan is dat de zoekmogelijkheid die aanwezig is in 1Password een prominentere plek heeft gekregen in de navigatiebalk. Via deze balk keer je ook snel terug naar het startscherm of open je direct de instellingen van de Android of iOS-app.

Het nieuwe ontwerp omvat naast wijzigingen in de navigatie, vooral ook een ‘frissere stijling’, zegt 1Password VP of engineering Michael Fey. “De bijgewerkte ontwerpen resulteren in een moderne kijk op 1Password die zowel vertrouwd als fris is,” aldus Fey. De frissere stijl vinden we terug in de nieuwe, duidelijkere icoontjes en de gebruikte typografie.

Afsluitend werden ook wijzigingen doorgevoerd in de Watchtower-functie in de 1Password-app. Het vernieuwde overzicht biedt een holistisch beeld van de veiligheid van je wachtwoorden en is daarmee overzichtelijker voor eindgebruikers. Ook geeft de Watchtower herstelsuggesties via meldingen waarmee beveiligingsrisico’s sneller kunnen worden opgelost.

1Password 8 Watchtower

Zet 1Password’s groei door?

De komst van de pandemie heeft 1Password geen windeieren gelegd. Het bedrijf wist tijdens de pandemie een recordaantal van 100.000 abonnees aan te tikken en is sindsdien gewaardeerd op 6,8 miljard dollar. Gebruiksvriendelijke apps zijn voor een dienst als 1Password cruciaal om klanten, zeker op de lange termijn, vast te kunnen houden. De 8.0 update lijkt hier alvast aan bij te dragen door mobiele en desktopapps op één lijn te brengen.