Nieuws

Nvidia RTX 3000 grafische kaarten worden binnenkort nog goedkoper

Nvidia RTX 3000 serie
Prijzen van Nvidia RTX 3000-serie grafische kaarten gaan binnenkort verder dalen. Nvidia zegt zich hiermee alvast te willen voorbereiden op de aanstaande RTX 4000 kaarten.

Problemen in Nvidia’s toeleveringsketen en cryptominers zorgden lange tijd voor exorbitante prijzen van RTX 3000-serie grafische kaarten. Na de crash van de cryptobeurzen eerder dit jaar, werd ineens een rappe prijsdaling ingezet. Hoewel de prijzen zich nog niet altijd op de originele vraagprijs voor de grafische kaarten begeven, is de markt wel een pak toegankelijker geworden. Op korte termijn moet de prijssituatie voor Nvidia grafische kaarten zelfs nog iets optimaler worden, zegt Nvidia-ceo Jensen Huang.

Prijsdaling Nvidia RTX 3000-serie

Huang meldt het nieuws over de dalende prijzen tijdens Nvidia’s presentatie van de kwartaalcijfers. De ceo zegt ‘programma’s te hebben geïmplementeerd met partners om het product (de RTX 3000-serie) anders te positioneren in het verkoopkanaal’. Met de nieuwe positionering maakt het bedrijf ruimte voor de ‘volgende generatie grafische kaarten’, vermoedelijk de RTX 4000-serie.

Specifieke details over de nieuwe positionering van de RTX 3000-serie worden niet genoemd door Huang. Wel wordt het hiermee duidelijk dat er prijsverlagingen op komst zijn. Vermoedelijk maakt Nvidia hiervoor nieuwe chipvoorraden beschikbaar tegen lagere prijzen, of biedt het zogenoemde cashbacks op verkochte kaarten. Die korting kunnen Nvidia’s directe partners één-op-één aan de retailers doorgeven. Retailers krijgen dan vaak deals aangeboden om de grafische kaarten op een lager prijspunt aan te bieden.

Voor Nvidia is de nieuwe positionering belangrijk om van bestaande voorraad af te komen. Hoewel de ontwerper van grafische kaarten maandenlang tegen chiptekorten aanliep, zit het nu juist op een overschot. Dat het bedrijf met deze overschotten zit komt omdat de fabrikant aantallen chips van de band liet rollen die horen bij een markt met een verhoogde vraag. Nu die vraag is ingezakt en prijzen nog altijd aan de hoge kant zijn, blijft het met voorraad zitten die binnenkort ‘verouderd’ is.

Lancering RTX 4000-kaarten

Dat betekent overigens niet dat de RTX 3000-serie grafische kaarten uit het assortiment verdwijnen. Met de nieuwe positionering, vallen de prijzen en specificaties naar verwachting onder die van ‘RTX 4000-serie’ grafische kaarten. Wanneer de lancering van de RTX 4000-serie precies zal plaatsvinden is niet bekend. Nvidia lanceerde de RTX 3000-serie op 17 september 2020.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business