Nieuws

Deze Corsair-gamingmonitor kunnen gebruikers zelf buigen

Corsair buigbare monitor Xeneon
Een gamingmonitor die je zelf kan buigen? Dat is de Xeneon Flex 45WQHD240 die Corsair tijdens de Gamescom-beurs in Keulen heeft aangekondigd.

Vouwbare schermen kennen we tot nu toe enkel van smartphones als de Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4. Corsair brengt nu verandering in die mix en introduceert een gamingmonitor die kan buigen tot een radius van 800R. Je kan dit scherm dus niet volledig opvouwen, maar wel zelf de radius van het scherm bepalen. Gezien lcd- en led-panelen niet buigzaam zijn, gebruikt Corsair een buigbaar oledscherm afkomstig van LG. Het scherm heeft een resolutie 45 inch diagonaal, met een 3440 x 1440 pixels resolutie en 21:9 beeldverhouding.

Monitor buigen met handvatten

Corsair’s Xeneon Flex 45WQHD240 Oled Gaming Monitor, zoals de monitor voluit heet, kan worden gebogen met twee aanwezige handvatten. Standaard zijn ze ingevouwen, maar door op een knop te drukken komen ze naar buiten. Gebruikers kunnen de monitor vervolgens per zijde – of beide zijden tegelijk – buigen. Op hoeveel buigacties de 45WQHD240 getest is, is niet bekend. Toch lijkt dat voor een buigbare gamingmonitor niet de grootste zorg. In tegenstelling tot vouwbare telefoons, zal men de monitor vermoedelijk slechts enkele keren buigen om de gewenste radius te vinden.

Van de monitor is verder bekend dat hij een maximale helderheid van 1.000 candela per m2 biedt en een responstijd van 0,03 milliseconde of lager heeft. Met deze lage responstijd is het geen verrassing dat het scherm zonder problemen een 240 Hz verversingssnelheid kan bieden. Nvidia G-Sync en AMD FreeSync Premium zijn aanwezig voor variabele verversingssnelheden.

Entree in gamingmonitoren

De accessoirefabrikant meldt dat de Xeneon Flex 45WQHD240 eind dit jaar of in de loop van volgend jaar worden uitgebracht. Een exacte lanceringsdatum wordt nog niet genoemd. Ook laat Corsair nog geen details vallen over het prijspunt waarop deze monitor wordt uitgebracht.

Corsair kennen we in de basis met name vanwege zijn toetsenborden en andere gamingaccessoires. Vorig jaar introduceerde Corsair de Xeneon 32QHD165, zijn eerste gamingmonitor. Waar dat nog om een reguliere gamingmonitor ging met een vlak paneel, probeert de fabrikant ditmaal duidelijk meer de aandacht van het publiek te trekken. Of het bedrijf verwacht veel exemplaren te verkopen van de monitor, is dan ook alvast de vraag. Ze hebben zeker en vast een uniek concept in handen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business