Nieuws

Tesla wil beelden van aangereden kinderpoppen verwijderd zien 

Tesla
Tesla eist dat beelden van kinderpoppen die door een wagen met het Full Self-Driving-systeem aangereden werden, meteen verwijderd worden.

The Washington Post kon een brief inkijken die de EV-constructeur had verstuurd aan de anti-Teslagroep The Dawn Project. Die belangenorganisatie had een video gemaakt waarin ze de nieuwste versie van Tesla’s Full Self-Driving-systeem aan een bijzondere test onderwierpen. Ze plaatsten etalagepoppen (van kinderformaat) op een testparcours en lieten een Model 3 rechtuitrijden. Volgens The Dawn Project werd de kinderpop elke keer aangereden en greep het FSD-systeem niet in met een noodstop.

“Tesla Full Self-Driving is de slechtste commerciële software die ik ooit gezien heb”, sneert Dan O’Dowd, een veiligheidsingenieur en oprichter van The Dawn Project, in de video.

Tesla verweert zich 

Tesla spreekt van laster en zegt dat de video een compleet verkeerd beeld schetst van zijn zelfrijdende technologie. In de brief vragen Elon Musk en co dat de beelden binnen de 24 uur verwijderd worden. De belangenorganisatie wordt ook verzocht om per direct te stoppen met zijn lasterlijke uitspraken.

Tesla’s FSD zit momenteel nog op niveau 2 van autonoom rijden. Dat wil zeggen dat het eigenlijk om rij-assistentie gaat, de chauffeur wel zijn handen op het stuur moet houden en op elk moment de besturing moet kunnen overnemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business