Nieuws

‘Dit is wanneer Samsung de Android 13 update naar zijn toestellen uitrolt’

Samsung zou flinke sprints maken met de Android 13 update voor Galaxy-smartphones. De Galaxy S22-serie moet zelfs al op 17 oktober de One UI 5 en Android 13 update ontvangen.

Eerder deze maand begon Samsung met het testen van Android 13 en One UI 5, de nieuwste versie van zijn softwareschil voor Android. De stabiele Android 13 update laat daarmee op zich wachten – SamMobile wist eerder echter al te voorspellen dat die wachttermijn in oktober zou eindigen. Deze voorspelling blijkt nu redelijk accuraat. Geruchtenverspreider SuperRoader schrijft namelijk dat het Zuid-Koreaanse smartphoneconcern Android 13 tussen 17 en 19 oktober wil uitbrengen.

One UI 5.0 en Android 13

De Android 13 update is op het begin exclusief aan de Samsung Galaxy S22, S22 Plus en Galaxy S22 Ultra, dat meldt de Twitter-gebruiker. Andere high-end smartphones moeten voor het einde van dit jaar de update hebben ontvangen, terwijl de laatste midrange- en budgettelefoons in de eerste helft van 2023 aan de beurt zijn. Een tijdlijn voor wanneer welk toestel een update ontvangt, is vooralsnog niet gedeeld door Samsung.

Android 13 wordt op Samsung-smartphones gecombineerd met de One UI 5 softwarelaag. Met de nieuwe softwarelaag zien we onder andere een uitgebreidere selectie aan Material You thema’s via de kleurenpallet. Ook komt Samsung met grotere icoontjes in het notificatiepaneel, en zijn de pop-ups voor Android’s toestemmingenbeheer aangepast. Deze zijn nu in lijn met het uiterlijk dat we op andere Android-telefoons terugzien.

Aanpassingen die Google in Android 13 doorvoerde, zien we natuurlijk ook terug in One UI 5. Dit betekent dat we kennismaken met vernieuwde gebruikersprofielen in One UI 5, en dat je bijvoorbeeld voor iedere app een afzonderlijke taal kan instellen. Bovendien zijn de beveiliging- en privacyinstellingen aangepast zodat je niet al je bestanden met een applicatie hoeft te delen en krijgen apps die zoeken naar een nabij bluetooth-apparaat geen toegang meer tot je locatie. Voorheen kregen apps bij die toestemming ook toegang tot je locatie. Nu ze van elkaar zijn gescheiden, is dat niet langer het geval.

Geduld blijft vereist

Samsung zou dus voornemens zijn de Android 13 update met One UI 5 tussen 17 en 19 oktober uit beginnen te rollen. Nadien duurt het vaak enkele weken voor alle toestellen de update ontvangen hebben. Zelfs al heb je dus een toestel uit de Galaxy S22-serie zou het kunnen zijn dat je minstens tot midden-november moet wachten tot je de update ontvangt.

Neem de informatie nog wel met enige korrels zout. De genoemde data is één maand eerder dan vorig jaar met Android 12 nog het geval was. Die versie kreeg ook al eerder One UI bèta-updates.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business