Nieuws

GoPro lanceert binnenkort 11e generatie actioncamera’s

GoPro Hero 9 Black
Beeld: Kanchan Raj Pandey / Unsplash
GoPro staat op het punt om haar 11e generatie actioncamera’s te lanceren. De details zijn nog niet vrijgegeven, maar wij lichten alvast een tip van de sluier.

Hardware-aanbod uitbreiden

De CEO van het Amerikaans fotografiebedrijf GoPro, Nick Woodman, vertelde op de jaarlijkse stockmeeting dat GoPro van plan is om aan het eind van 2022 haar hardware-aanbod uit te breiden.

De fotogigant wil volgens Woodman aan de huidige twee types (de Hero en de Max), twee nieuwe toevoegen. ‘We verwachten dat nog verder uit te breiden tegen 2023’, zo sprak hij. Er worden misschien dus een ‘lite’- en een ‘professional’-model toegevoegd aan het GoPro-aanbod. Dat laatste model zou, volgens de geruchten, aan professionele filmmakers een aantal premiumfuncties bieden.

De woorden van Woodman op de stockmeeting wijzen trouwens ook in die richting: ‘We denken dat het belangrijk is om zeer gedifferentieerde, gespecialiseerde oplossingen te bouwen voor verschillende use cases om volledige nieuwe groepen gebruikers aan te spreken’.

Design

Helaas zijn nog niet alle details over de nieuwe generatie actioncamera’s bekend. Wel werd het design al aan de buitenwereld getoond. Het binnenwerk van de gloednieuwe GoPro Hero 11 Black zou anders zijn dan dat van zijn voorganger, maar het ontwerp is zo goed als hetzelfde.

GoPro Hero 11 Black
Beeld: WinFuture/GoPro

Er is een groot hoofdscherm aan de achterkant van de camera, en nu ook een tweede scherm aan de voorkant. De GoPro Hero 11 Black heeft alle vertrouwde knoppen, kleppen en bevestigingen. De belangrijkste veranderingen zitten waarschijnlijk dus onder de motorkap.

Onder de motorkap

Wat er nieuw is onder die motorkap is voorlopig niet duidelijk. Er zou een herziene camerasensor op de markt kunnen komen, waarmee GoPro onder meer hogere resoluties of hogere beeldsnelheden mogelijk kan maken. Er wordt trouwens in de wandelgangen al langer gesproken over het aanbieden van een 6K-resolutie.

Weinig licht creëert bij alle actiecamera’s – ook de beste – problemen. Als GoPro erin slaagt om betere prestaties te leveren bij weinig licht, met behoud van haar kleine model, dan zou zij een gat in de markt kunnen opvullen.

Voorts zijn ook verbeteringen op het gebied van software-uitrusting en filmfuncties denkbaar. GoPro zou onder meer de verwerking van inhoud op de camera kunnen verbeteren of bijvoorbeeld nieuwe HDR-functies kunnen invoeren.

Wanneer?

De GoPro Hero-modellen worden bijna jaarlijks op dezelfde moment vernieuwd. Als we op de geschiedenis van de GoPro-releases afgaan, verwachten we dat het Amerikaanse fotografiebedrijf de GoPro Hero 11 in september 2022 zal onthullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business