Nieuws

Galaxy Tab Active4 Pro voorgesteld: stevige tablet voor professionals 

Galaxy Tab Active4 Pro
Samsung heeft de Galaxy Tab Active4 Pro voorgesteld. De ‘rugged’ tablet mikt op professionals die productief willen zijn buiten de kantoormuren.

We zijn intussen wel vertrouwd met bouwvakkerstelefoons, maar naast smartphones duiken er ook steeds meer tablets op die tegen een stootje kunnen. Samsung brengt daarom de Galaxy Tab Active4 Pro op de markt, een toestel dat veeleisende omgevingen (zoals een bouwwerf) makkelijk zonder kleerscheuren moet kunnen doorstaan. 

“Omdat we tegenwoordig niet meer aan kantoor gebonden zijn, is er een overweldigende vraag naar robuuste, mobiele en verbonden apparaten waarmee je overal kunt werken”, zegt Erik Seure, Head of Sales en Marketing B2B van Samsung Benelux. 

Opvallend is dat de tablet ondanks zijn gebruiksdoel toch nog behoorlijk dun is gebleven, met een frame van slechts 1,2 cm dik en een gewicht van 674 gram. Niet enkel de buitenkant kan tegen een stootje, Samsung heeft uiteraard ook het display beter beschermd. Het Corning Gorilla Glass 5 moet volgens de fabrikant een nog betere bescherming bieden tegen krassen of grotere schade. En val van een meter zou geenenkel probleem mogen zijn. Met de bijgeleverde beschermhoes zou de Galaxy Tab Active 4 Pro tot 1,2 meter valbestendig moeten zijn. 

Galaxy Tab Active4 Pro: kan tegen een stootje

De tablet met geïntegreerde S Pen is IP68-geclassificeerd voor stof- en waterbestendigheid. Meer zelfs, het zou voldoen aan de militaire standaard MIL-STD-810H, om extreme omstandigheden (zoals grote hoogten, temperaturen, trillingen of vochtigheid) heelhuids te doorstaan. Een stevige rakker, dus. 

Superhandig in een buitenomgeving zijn sneltoetsen. Samsung heeft de tablet uitgerust met Key Mappings om de apps die je echt bij de hand wil hebben met één tik te kunnen openen. Ook bijzonder praktisch is de mogelijkheid om de aanraakgevoeligheid van het scherm in te stellen voor het gebruik van handschoenen. Het is zowel veilig als handig om die niet telkens te moeten uitdoen wanneer je de tablet wil gebruiken. Tot slot heeft Samsung het maximale volume opgetrokken, zodat professionals ook in lawaaierige omgevingen belangrijke notificaties minder snel zullen missen. 

Onder de motorkap zit een 6nm Octa-Core Processor. Het is niet bekend om welke chip het precies gaat, al zal die voor werkdoeleinden zeker volstaan. Samsung heeft ook nog een flinke, verwijderbare batterij voorzien van 7,600mAh. Tot slot is er ook ondersteuning voor 5G, Wi-Fi 6 en Dolby Atmos. De tablet zal 5 jaar lang voorzien worden van beveiligingsupdates en drie Android-upgrades. 

Prijs en beschikbaarheid 

De Galaxy Tab Active4 Pro komt op 4 oktober op de markt. In België gaat het om de 6 + 128 GB 5G Enterprise Edition. De adviesprijs is 829 euro.

mobielsamsungtablets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen