Nieuws

Rechter weigert proces tussen Twitter en Musk uit te stellen

De rechtbank weerlegt de eis van Musk om het proces met Twitter verder uit te stellen, maar staat hem wel toe om uitspraken van een recente klokkenluider te gebruiken.

Het werd van het begin al duidelijk dat het proces tussen Twitter en Musk rond de spaak gelopen overname geen comfortabele rit ging worden. Musk ging zelf meerdere malen in de tegenaanval, zonder al te veel succes, en hij probeerde ook enkele malen om het proces uit te stellen om meer tijd te krijgen voor zijn verdediging. Recent vroeg hij nog aan de rechtbank van Delaware, waar het proces plaats zal vinden, om meer tijd om zich voor te bereiden vanwege nieuwe informatie. De rechter Kathaleen MCCormick gaat hier niet mee akkoord en stelt dat “zelfs vier weken vertraging meer schade teweeg kan brengen aan Twitter”. Dat meldt Reuters in een bericht.

De nieuwe informatie waar Musk naar verwijst, is afkomstig van recent klokkenluider Pieter Zatko, de voormalige chef van de veiligheidsafdeling van Twitter. Hij kwam twee weken geleden naar buiten met de informatie dat Twitter doelbewust foute informatie verspreidde naar regulatoren en onderzoekers. Daarnaast zou het bedrijf niet over voldoende beveiligingssystemen beschikken en zich meer hebben gericht op het aantrekken van meer gebruikers in plaats van het deftig scannen naar mogelijke spamaccounts.

Extra ammunitie

Musk wilt de beweringen van Zatko graag mee in de rechtbank gebruiken bij zijn verdediging om zich te kunnen terugtrekken uit de overname van Twitter. Hiermee hoopt hij de nodige ondersteuning te vinden in zijn claim dat Twitter niet eerlijk is over de juiste hoeveelheid spamaccounts op het platform. De rechtbank gaf wel aan dat hij deze informatie in zijn pleidooi zou mogen gebruiken.

Op 17 oktober gaat het proces tussen beide partijen van start. Het volledige proces zou zo’n 5 dagen in beslag nemen, al zou het ons niet verbazen dat dit op een of andere manier toch uitloopt. Gezien de hele heisa wordt het dan ook moeilijk om daar momenteel iets van, hetzij voorzichtige, voorspelling over te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business