Nieuws

Twitter betaalde 7 miljoen dollar zwijggeld aan klokkenluider 

Twitter
© Twitter
Twitter had al in juni een schikking getroffen met ex-veiligheidschef Peiter Zatko. Hij kreeg 7 miljoen dollar om te zwijgen over interne zaken.

Zatko werd begin dit jaar ontslagen als het hoofd van Twitters beveiligingsafdeling. Dat hij enkele weken geleden plots de rol van klokkenluider op zich nam, was een doorn in het oog van het socialmediabedrijf. Twitter zit namelijk in een rechtszaak verwikkeld met Elon Musk, die zich alsnog uit de overnamedeal wil terugtrekken. Voor de rechtbank hoopt Musk de getuigenissen van Zatko in zijn voordeel te gebruiken. 

Twitter zegt dat het zijn veiligheidschef ontsloeg omdat hij zijn werk niet goed deed. Zatko zelf zegt dat het hem kwalijk genomen werd dat hij de veiligheidsproblemen bij Twitter wou aanpakken en blootleggen. In juli stapte Zatko naar de Amerikaanse autoriteiten om de mistoestanden bij zijn ex-werkgever te melden. Als zijn onthullingen waar zijn, dan schiet het socialmediabedrijf ernstig tekort in zijn beveiliging. 

Twitter betaalde zwijggeld 

Nu blijkt dus dat Twitter Zatko in juni al 7 miljoen dollar betaald had om te voorkomen dat hij die informatie naar buiten bracht, zo schrijft The Wall Street Journal. Toch nam Zatko de rol van klokkenluider op zich.  

Twitter blijft alle beschuldigingen tot vandaag ontkennen. De verklaringen van Zatko zitten volgens hen “vol inconsistenties en onnauwkeurigheden. Bovendien ontbreekt er belangrijke context”, klinkt het. Zij zeggen dat Zatko gewoon een misnoegde werknemer is die hen nu schade wil toebrengen. 

Elon Musk ziet het wellicht graag gebeuren, want de rechter zal ongetwijfeld rekening houden met die informatie om een beeld te schetsen over de gang van zaken bij Twitter. Musk had wellicht niet voldoende aan de ‘valse’ info over het aantal nepaccounts op het platform. Of hij zich uit de overnamedeal van 44 miljard dollar zal kunnen terugtrekken, moet de komende weken blijken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business