Nieuws

DJI introduceert Osmo Action 3 actiecamera voor 359 euro

DJI snijdt GoPro de pas af met de onthulling van de Osmo Action 3. De actiecamera kost 359 euro en schiet beelden in een 4K resolutie aan maximaal 120 fps.

Vlak voor de onthulling van de GoPro Hero11-serie staat DJI al op de stoep met zijn Osmo Action 3. De actiecamera heeft veel weg van het ontwerp van de GoPro-actiecamera’s en stap daarmee weer af van het modulaire ontwerp dat DJI met de Osmo Action 2 introduceerde. DJI’s nieuwste Osmo is, zoals gewoonlijk, gericht op de extreme sporters en kan maximaal 4K beelden aan 120 fps schieten. Dat is echter niet wat de Osmo Action 3 bijzonder moet maken. Dit ligt juist bij het nieuwe systeem om de actiecamera op allerlei oppervlakken te monteren.

DJI Osmo Action 3

DJI onthult met de Action 3 namelijk een quick-release-systeem waarmee de actiecamera snel op je stuur, helm of een ander oppervlak vastgeklikt kan worden – en dus ook zo verwijderd kan worden. Dit geïntegreerde montagesysteem laat het toe dat je camera horizontaal of verticaal gemonteerd wordt. Is de camera eenmaal gemonteerd, dan kan je één van de twee schermen gebruiken om de actiecamera te bedienen. In beide gevallen gaat het om touchscreens.

Wat de interne hardware van de camera betreft stelt DJI dat het zich heeft gefocust op de afvoer van restwarmte. Die hitte zorgt er vaak voor dat de compacte actiecamera’s meestal na verloop van tijd moeten afkoelen en hierdoor de opname stopzetten. Aanpassingen in het koelingsysteem op de Osmo Action 3 moet ervoor zorgen dat hij continue in 4K aan 60 fps moet kunnen schieten. Hoelang de camera 4K beelden aan 120 fps kan schieten is niet bekend. Beelden van de actiecamera worden geschoten met een beeldhoek van 155 graden.

Extreme Battery: batterijduur van 160 minuten

Beelden die worden geschoten met de actiecamera kunnen live worden bekeken via de DJI Mimo-app voor Android en iOS. Via de LightCut-app van DJI kunnen video’s bovendien makkelijk bewerkt worden voordat je deze op bijvoorbeeld sociale media deelt. Wil je de video’s direct met je volgers delen, dan kan dit ook door direct vanaf de Osmo Action 3 een livestream via wifi op te zetten.

Het bedrijf levert de actiecamera standaard met de ‘Extreme Battery’ die een capaciteit van 1.770 mAh heeft. Volgens de fabrikant moet de batterij in de Osmo Action 3 tot 160 minuten aan filmtijd opleveren. Zodra de batterij leeg is kan deze in 18 minuten van 0 naar 80 procent worden geladen.

Standaard-pakket bij Action 3 – beeld: DJI

Standaard of Adventure-pakket

De Osmo Action 3 is vanaf vandaag te koop in België en Nederland. De actiecamera krijgt een adviesprijs van 359 euro voor het pakket met de camera, batterij, beschermingshoes en één bevestigingsadapter. Voor 459 euro koop je het Adventure-pakket, met alle items uit het Standaard-pakket én een extra adapter, een klevend bevestigingspunt (plat), drie batterijen en een oplaadhoes waarin je deze drie batterijen kunt opladen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business