Nieuws

Volvo heeft oplossing voor achtergebleven kinderen in je wagen

Volvo Occupant Sensing in de Volvo EX90
De Volvo EX90, die op 9 november het daglicht zal zien, krijgt een uniek systeem aan boord. Occupant sensing merkt achtergebleven personen op.

Volvo, dat al van bij het begin inzet op veiligheid, heeft een oplossing voor ouders die hun kinderen wel eens in de wagen vergeten. Het systeem dat de naam occupant sensing heeft gekregen zal debuteren in de elektrische Volvo EX90 die op 9 november officieel wordt aangekondigd.

Het automerk heeft een nieuw interieurradarsysteem ontwikkeld dat nauwkeurig en gevoelig genoeg is om de kleinste bewegingen, tot op minder dan een millimeter, zoals die van een slapende peuter, te detecteren. Het is het eerste systeem in zijn soort dat het hele interieur van de auto bestrijkt, ook de koffer.

Volvo EX90

Occupant sensing ontworpen om een oorzaak aan te pakken van een verschrikkelijke tragedie die voor te veel gezinnen maar al te reëel is gebleken.

Uit statistieken van de Amerikaanse overheid blijkt dat sinds 1998 meer dan 900 kinderen in de Verenigde Staten zijn overleden nadat ze in hete auto’s waren achtergelaten. Het is hartverscheurend dat de meeste van die sterfgevallen plaatsvinden omdat iemand vergeten was dat zijn kind op dat moment in de auto zat.

De Volvo EX90 is het eerste model dat dit systeem aan boord zal krijgen.

Hoe werkt het?

Met sensoren die geïntegreerd zijn in de bovenconsole, de leeslampen in het dak en de koffer van de auto, is ons nieuwe systeem het eerste dat de kleinste bewegingen, tot op minder dan een millimeter, in het hele interieur van de auto kan detecteren.

Om een zo groot mogelijk deel van de wagen te bestrijken en op te merken dat er een kind of huisdier in de auto is achtergelaten, hebben we radars over de hele lengte van auto verspreid, ook in de koffer achteraan.

Telkens wanneer u de auto op slot probeert te doen, wordt het interieurradarsysteem geactiveerd: het gaat na of er geen mensen of huisdieren meer in de auto zitten, voordat die op slot kan worden gedaan.

Als het systeem merkt dat er nog een gezinslid of huisdier in de auto zit, blijft de auto open en komt er op het scherm van de middenconsole een waarschuwing om de auto op inzittenden te controleren.

Het klimaatsysteem van de auto kan blijven werken als er mensen of dieren in de auto worden gedetecteerd, en zorgt zo voor een beter comfort. Dat kan ook helpen om het risico van onderkoeling of een hitteberoerte te verminderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business