Nieuws

Apple brengt Stage Manager toch ook (gedeeltelijk) naar oudere iPads

Stage Manager iPadOS 16 M1
Apple zal de grootste nieuwigheid in iPadOS 16, Stage Manager, dan toch ook uitrollen voor oudere iPad Pro-modellen.

Stage Manager is een nieuwe feature waarmee je gemakkelijk apps en vensters kunt gaan beheren op je Mac en iPad. Helaas gaf Apple in juni aan dat Stage Manager alleen voor iPads met een M1-chipset beschikbaar zou zijn. Daar kwam heel wat kritiek op. Bovendien stelde Apple de uitrol van Stage Manager uit. Nu heeft het bedrijf aan techsite Engadget laten weten dat ook oudere iPads gedeeltelijk gebruik zullen kunnen maken van de feature.

Stage Manager voor iPadOS

Het nieuws kwam eerst naar buiten omdat bètagebruikers Stage Manager op hun oudere iPad opmerkten. De nieuwe feature zal dus ook gaan werken op de 11-inch-iPad Pro (1ste generatie en nieuwer) en de 12.9 inch iPad Pro (derde generatie en nieuwer). Het gaat dus om de 2018- en 2020-modellen met een A12X- en A12Z-chipset.

Toch zal er één functie ontbreken: Stage Manager zal alleen werken op het ingebouwde display van je iPad, en zal dus niet bruikbaar zijn op een externe monitor.

Ondertussen hadden ook de M1-modellen die in bèta zitten heel veel problemen met Stage Manager. Daarom trekt Apple de feature terug uit de bèta. Het bedrijf schrijft wel dat Stage Manager terug zal keren in een volgende, grotere update. De vraag is ook hoe de functie zal werken op oudere iPads.

Stage Manager op macOS Ventura.
appleontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals