Nieuws

iPadOS 16: Stage Manager zal alleen op iPads met M1 werken

Stage Manager iPadOS 16 M1
iPadOS 16 brengt Stage Manager naar je iPad. Helaas zullen niet alle modellen met het nieuwe OS gebruikmaken van de feature.

Nu Apples WWDC helemaal achter de rug is zijn we de voorbije dagen nog heel wat nieuwe zaken te weten gekomen rond iOS, macOS of iPadOS. Bij de aankondiging van die laatste werd Stage Manager aangekondigd. De feature – die ook naar macOS komt – maakt het mogelijk om op een heel overzichtelijke manier je openstaande en belangrijke apps in een handomdraai te bereiken. Heel wat fans kijken uit naar Stage Manager, helaas is er ook minder goed nieuws.

Stage Manager

Dat minder goed nieuws werd aan het licht gebracht door Twitteraar Rene Ritchie. Ritchie is een doorgewinterde Applefan en vroeg zich af of Stage Manager op alle iPads die iPadOS 16 krijgen zou werken. Helaas moest Apple ons teleurstellen in zijn antwoord. De feature zal namelijk alleen beschikbaar zijn op iPads met een M1-chip. Het gaat dan om de nieuwe iPad Pro en iPad Air met M1.

Volgens Apple vraagt Stage Manager “een snelle en responsieve ervaring” waarmee je tot 8 apps tegelijkertijd moet kunnen draaien. Helaas zijn de iets oudere Bionic chipsets hier niet op voorzien, ook al lijken ze wel krachtig genoeg. Zeker in combinatie met een extern display zullen alleen M1 iPads de beste ervaring kunnen bieden.

Welke iPad krijgt iPadOS 16?

Zoals vermeld moet je dus niet op Stage Manager rekenen als je iPad ouder is dan 2021. Wel kan je natuurlijk rekenen op iPadOS 16 met andere nieuwigheden als je dit model in huis hebt:

  • iPad Air: 3e generatie en nieuwer
  • iPad Pro: alle generaties
  • iPad Mini: 5e generatie en nieuwer
  • iPad: 5e generatie en nieuwer

Wil je nu al aan de slag met de nieuwe versie van iPadOS? Hier lees je hoe dat kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business