Nieuws

Google Chrome maakt plaats voor nieuw extensieplatform: Manifest V3

ChromeOS
© iStock / Savusia Konstantin
Manifest V3, het nieuwste extensieplatform van Google Chrome, is al sinds 2020 in de omloop. Nu is er ook een eindpunt bekend voor V2.

Google communiceerde eind 2021 al een eerste tijdlijn voor het uitfaseren van het oude extensieplatform, Manifest V2. Sinds 17 januari 2022 worden nieuwe Manifest V2-extensies niet meer aanvaard in de Chrome Web Store. Nu zijn enkele nieuwe sleutelmomenten bekendgemaakt voor de uitfasering van V2.

Januari 2023: support Manifest V2 deels uitgeschakeld

Vanaf januari 2023 zal Google experimenteren met het stopzetten van de ondersteuning voor Manifest V2 op de testkanalen van Chrome: de dagelijks geüpdatete Canary-build, de build voor ontwikkelaars en de bèta-build. Tegelijkertijd zullen enkel extensies die gebruikmaken van Manifest V3 nog een “Featured”-badge kunnen krijgen in de Chrome Web Store.

Juni 2023: Manifest V2-extensies niet meer openbaar

Vanaf juni 2023 experimenteert Google met het stopzetten van de ondersteuning voor V2 op alle builds, ook de stabiele build. Manifest V2-extensies in de Store, zowel bestaande als nieuw gepubliceerde, kunnen niet meer openbaar gezet worden. Alle V2-extensies krijgen “Unlisted” als status.

In januari 2024 wordt de ondersteuning voor Manifest V2 volledig stopgezet. Alle overblijvende V2-extensies worden uit de Chrome Web Store verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business