Nieuws

Spotify schrapt 11 eigen podcasts

spotify podcast
Spotify zet 11 van hun originele podcasts stop. Eerder deze week nam Spotify een bedrijf over dat schadelijke inhoud in podcasts detecteert.

De streamingdienst heeft enkele eigen studio’s waar podcasts gemaakt worden: Gimlet, Parcast, The Ringer en Spotify Studios. De eerste twee zijn de studio’s waar Spotify podcasts besloot te schrappen. Onder de podcasts die afvallen, zijn “How to Save a Planet”, “Crime Show”, “Every Little Thing” en “Urban Legends”. De shows zullen in de loop van de komende maanden eindigen.

Tegelijkertijd werden bij Gimlet en Parcast ook nieuwe gedelegeerd bestuurders aangesteld door Spotify, respectievelijk Nicole Beemsterboer en Liliana Kim. Minder dan 5 procent van hun personeel voor podcasts zou uiteindelijk effectief ontslagen worden. Een deel van de betrokken werknemers zou mogelijk naar andere podcasts overgeplaatst worden.

Spotify wil ook schadelijke inhoud in podcasts bestrijden

Ondanks de geschrapte podcasts, blijft Spotify volop bezig in het gebied. Eerder deze week nam de streamingdienst het Iers bedrijf Kinzen over. Kinzen zou de mogelijkheid hebben om potentieel schadelijke inhoud in podcasts op te sporen. De bedrijven werkten al samen sinds 2020. Spotify stelt dat de samenwerking cruciaal was voor hun veiligheidsstrategie op het platform.

De werkwijze van Kinzen is gebaseerd op machine learning, ondersteund door menselijke expertise. Ook maakt het bedrijf gebruik van academisch onderzoek en journalistieke analyses. Kinzen spoort mogelijk schadelijke inhoud, zoals haatdragende taal, op in podcasts en audio vanuit verschillende talen en landen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business