Nieuws

Google zou Play Store-concurrenten betaald hebben

google play store epic games
In een rechtszaak tegen Google beweert onder andere Epic Games dat Google "honderden miljoenen dollars" betaalde aan Play Store-concurrenten.

De rechtszaak in kwestie komt van Epic Games en Tinder-eigenaar Match Group. Volgens de bedrijven zou Google een monopolie hebben. De aanklagers beweren nu in een motie dat Google “honderden miljoenen dollars” betaald zou hebben aan Play Store-concurrenten. Dat gebeurde onder “Project Hug”, een programma dat Google later hernoemde naar “Apps and Games Velocity Program”.

Volgens Epic Games en Match Group waren sommige van die betalingen bedoeld om te voorkomen dat programma-ontwikkelaars concurrerende appwinkels zouden beginnen. Een van die ontwikkelaars zou Activision Blizzard zijn. Eerder had Epic Games zijn spel Fortnite buiten de Play Store (en de App Store van Apple) aangeboden, om commissie van Apple op de inkomsten te vermijden.

Meerdere rechtzaken lopende

Google zei in een statement al dat het de motie van de aanklagers zou tegengaan. Het Apps and Games Velocity Program zou louter ontwikkelaars stimuleren om de voordelen en vroegtijdige toegang van hun apps naar de Play Store-gebruikers te brengen. Sterker nog: Google stelt dat het programma juist aantoont dat het bedrijf eerlijk concurreert met allerlei andere opties voor appdistributie.

Google heeft al meerdere rechtszaken lopen over de Play Store, ook van Epic Games en Match Group. In opvolging van Epic vorig jaar, klaagde Match Google dit jaar aan wegens hun Play Store-betaalbeleid. Epic Games heeft voor gelijkaardige redenen ook rechtszaken lopen met Apple.

Epic Gamesgooglegoogle playmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals