Nieuws

Google komt met Chromebooks voor gaming

google chromebook cloud gaming asus acer lenovo
Google brengt drie Chromebooks uit die speciaal voor cloud gaming ontworpen zijn. Daarvoor werkt het bedrijf samen met Acer, Asus en Lenovo.

De Google Chromebooks stonden tot nu toe vooral gekend als doorgaans betaalbare laptops voor school- en werktoepassingen, maar met deze aankondiging gaat Google de kant van gaming op. Meer bepaald zijn de nieuwste Chromebooks van Acer, Asus en Lenovo toegespitst op cloud gaming. Ze bieden alle drie ondersteuning voor de Xbox Gaming Pass Ultimate, waar de Xbox Cloud Gaming-bèta in zit, en Nvidia GeForce NOW.

De timing van de onthulling is opmerkelijk, aangezien enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat gamedienst Google Stadia begin volgend jaar verdwijnt. Door zich op cloud gaming toe te spitsen, omzeilen de Chromebooks de incompatibiliteit die ChromeOS met veel spellen heeft. De specificaties van deze gamingreeks zijn natuurlijk wel wat sterker dan die van de gemiddelde Chromebook. Zo varieert het RAM in de drie laptops van 8 tot 16 GB en hebben ze allemaal een 11de of 12de generatie Intel-processors, van i3 tot i7. De drie computers hebben een daarnaast variatie aan grafische kaarten en schermen van 15,6 of 16 inch met resoluties van 1080p tot 1600p.

Wi-Fi 6E ondersteund

De nieuwe gamingreeks beschikt over WiFi 6E-ondersteuning. Hoewel Google een minimumsnelheid aanraadt van maar 15 Mbps voor 720p tot 35 Mbps voor 1600p, zal je internetverbinding voor cloudgaming wel sterk moeten zijn. Voor de hoge hoeveelheid streaming is sowieso een voldoende groot internetabonnement nodig.

De drie Google Chromebooks zijn deze maand beschikbaar in de VS. De prijzen gaan van 600 dollar voor de Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook tot 700 dollar voor de Asus Chromebook Vibe CX55 Flip. Over de releasedatum of kostprijzen in de Benelux is nog niets geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business