Nieuws

Zuckerberg schetst nieuwe Metaverse: avatars krijgen benen 

avatars
Op een Meta Connect-event heeft CEO Mark Zuckerberg zijn plannen voor de Metaverse onthuld: virtueel werken en avatars met benen.

Meta stak van wal door nieuwe updates aan te kondigen voor de avatars uit zijn eigen Metaverse. De virtuele poppetjes krijgen voortaan… benen. Dat was volgens Meta een veelgevraagde feature. De geüpgradede avatars zullen eerst verschijnen in Horizon Worlds, Meta’s eigen virtualrealitygame, en later beschikbaar worden voor andere ontwikkelaars. 

Daarvoor heeft Meta een nieuwe software-ontwikkelingskit gemaakt, zodat hun avatars gebruikt kunnen worden in VR-toepassingen van derden en in andere apps. Die strategie houdt eigenlijk ook wel steek. Meta heeft de hulp van buitenaf nodig om een succesvolle Metaverse uit te bouwen.  

Avatars met natuurlijke uitdrukkingen

Ontwikkelen met de kit kan binnenkort met ondersteuning van de Unreal Engine voor VR en iOS en Android voor Unity. Het pakket laat ontwikkelaars “natuurlijke gezichtsuitdrukkingen” gebruiken via de Meta Quest Pro. Dat is een hoogwaardige VR-headset die je eigen gezichtsuitdrukkingen zal kunnen overzetten naar je avatar. 

Bovendien wil Meta het eenvoudiger maken om een avatar te maken die op jouw echte zelf lijkt. Dat kan straks door een videoselfie te nemen, waarna de software die omzet op het poppetje, waarna je dat nog verder kan aanpassen. De vreemd uitziende, beenloze avatars behoren zo straks tot het verleden. 

Avatar in WhatsApp 

Daar komt nog bij dat je die avatar zal kunnen gebruiken in WhatsApp. Ook tijdens videogesprekken in Messenger en Instagram zullen de Meta-avatars beschikbaar zijn, ergens in de loop van volgend jaar. Tijdens gesprekken zullen ze je gezichtsuitdrukkingen en bewegingen imiteren, een beetje zoals de Animoji-filters.  

Beter hybride werken 

Tot slot ziet Meta in zijn VR-platformen en avatars ook veel potentieel voor de nieuwe realiteit van hybridewerken en contacten op afstand. “Wanneer mensen online toegevoegd worden aan een vergadering die ook fysiek plaatsvindt, is de ervaring nooit goed”, zei Zuckerberg. Hij wil op zoek gaan naar een betere manier om mensen (professioneel) samen te brengen in een virtuele ruimte. Ook daarin moet de Meta Quest Pro-bril een rol gaan spelen, omdat die gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal kan laten zien via de avatars. 

Apple iPhone 13 (128 GB) - inktblauw

749,00
616,00
 Op voorraad
as of 19 mei 2024 09:56 09:56

Features

  • 6,1‑inch Super Retina XDR-display
  • Filmmodus verkleint de scherptediepte en verlegt automatisch de focus in je video’s Geavanceerd dual camera-systeem met 12‑MP groothoek- en ultragroothoek­­camera;
  • Fotografische stijlen, Slimme HDR 4, Nachtmodus, 4K HDR-opnamen in Dolby Vision
  • 12‑MP TrueDepth-camera aan de voorkant met Nachtmodus, 4K HDR-opnamen in Dolby Vision
  • A15 Bionic-chip voor razendsnelle prestaties

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business