Nieuws

Microsoft brengt pc-accessoires voor mensen met een beperking

microsoft adaptive accessories beperking
Microsoft heeft een reeks accessoires voorgesteld. De Adaptive Accessories zouden mensen met een beperking kunnen helpen.

De reeks van accessoires is volgens Microsoft voor en door mensen met een beperking ontworpen. Tussen de producten zit een muis, verschillende soorten knoppen en een hub om de knoppen mee te verbinden. De muis is op zichzelf een plat vierkant, maar kan met een toevoeging van een polsondersteuning of duimondersteuning gemodificeerd worden. De duimondersteuning kan aan beide kanten van de muis geplaatst worden, waardoor hij geschikt is voor zowel rechts- als linkshandigen.

Er zitten drie verschillende soorten knoppen in de productreeks. Eentje heeft een joystick, eentje heeft een toets met twee deelknoppen en de derde heeft een d-pad oftewel een vierpuntsdruktoets. Alle knoppen zijn draadloos en worden verbonden met de Adaptive Hub, die overigens via 3,5 mm-aansluitingen ook gebruikt kan worden voor toegankelijke pc-accessoires die niet van Microsoft zijn. Er zijn acht soorten input per knop die je zelf kan programmeren voor de meest geschikte gebruikerservaring.

Toevoegingen via 3D-printing

Een interessant extraatje aan de reeks accessoires van Microsoft is dat extra modificaties aan de muis en knoppen via 3D-printing bekomen kunnen worden. Via de 3D-printdienst Shapeways kan je extra onderdelen laten printen zoals een andere muistoevoeging of een andere soort joystick. De knoppen zijn makkelijk te vervangen door de 3D-alternatieven. Klanten van Microsoft Business of Education kunnen ook toegankelijke 3D-toevoegingen aankopen voor de Business Pen of Classroom Pen 2. Op deze manier zouden derde-partijdesigns voor de knoppen in de toekomst ook beschikbaar kunnen worden.

De accessoires van Microsoft worden op 25 oktober uitgebracht. De prijzen gaan van 40 tot 60 dollar. Het is momenteel nog niet zeker wanneer ze ook te koop zijn in de Benelux wegens EU-richtlijnen. Ze zijn op de Nederlandse Microsoft-website al wel te zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business