Nieuws

Lenovo en Motorola presenteren oprolbare smartphone

lenovo motorola oprolbare smartphone tech world 22
Lenovo heeft samen met Motorola een proof of concept voorgesteld voor een oprolbaar scherm. Een oprolbare laptop werd ook getoond.

De voorstelling gebeurde tijdens Tech World ’22, een jaarlijks event van Lenovo. Daar komen verschillende keynote sprekers aan het woord, maar worden ook nieuwigheden voorgesteld. Zo stelde Lenovo, in samenwerking met Motorola, een oprolbare smartphone voor. Door een fysieke knop in te drukken, rolt het toestel als het ware uit. Het scherm gaat daarmee van 5 naar 6,5 inch.

Niet alleen rolt het scherm uit, de inhoud op het scherm rolt mee. Als je bijvoorbeeld een video kijkt, zal de video mee uitbreiden. Lenovo en Motorola zijn momenteel bezig met meerdere use cases en gebruiksvormen voor het oprolbare OLED-scherm te ontwikkelen. Beide bedrijven hadden al opvouwbare schermen met de Thinkpad X1 Fold en de Razr.

Oprolbare laptop

Niet alleen de smartphoneschermen kunnen opgerold worden, bij een laptopscherm kan het ook. Naast de oprolbare smartphone stelde Lenovo op zichzelf het proof of concept van een oprolbare laptop voor. Het scherm van de laptop rolt verticaal uit op een gelijkaardige wijze aan de smartphone. Exacte afmetingen worden niet vermeld, maar het lijkt erop dat het scherm een goede 40 á 50 procent groter wordt. Volgens Lenovo biedt een oprolbaar scherm meer mogelijkheden voor hybride werk.

Het is nog niet bekend of en wanneer de oprolbare schermen in echte producten van Lenovo of Motorola gebruikt zullen worden. Vermoedelijk zal dat nog minstens een paar jaar duren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business