Nieuws

Samsung Galaxy S22-serie ontvangt Android 13 update

Smartphone Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung begint deze week met de uitrol van Android 13 naar de Samsung Galaxy S22, S22 Plus en Galaxy S22 Ultra. De update bevat ook de nieuwe One UI 5-softwareschil.

Heb je een Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ of Galaxy S22 Ultra, dan kan het wachten op Android 13 nu echt beginnen. Samsung heeft vandaag aangekondigd dat de bètaperiode voor de S22-serie officieel is afgerond. De uitrol van de stabiele Android 13-update wordt opgestart en later deze week ontvangen de eerste updates de Android 13 en One UI 5-update, schrijft SamMobile. Afgelopen weekend begon het Zuid-Koreaanse merk plotseling de update uit te rollen in Italië, maar dat bleek een valse start.

Android 13 met One UI 5

Eigenaren van een toestel in de Galaxy S22-serie maken straks uiteraard kennis met alle functies van Android 13. Dit omvat onder meer een aangepast privacypaneel in de instellingen, de optie om apps toegang te geven tot specifieke bestanden (in plaats van alle mediabestanden) en de mogelijkheid om per app een afzonderlijke taal in te stellen. Bovendien maakt Android 13 het makkelijker om tussen gebruikersaccounts te wisselen. Google wil hiermee de accounts gebruiksvriendelijker maken en ervoor zorgen dat mensen deze functie meer gaan gebruiken.

Samsungs update voor de Galaxy S22-serie biedt echter meer dan alleen de basics van Android 13 en omvat ook de update naar One UI 5. Veel hoeven gebruikers daar overigens niet van te verwachten: in de nieuwe softwareschil werden de icoontjes in het notificatiepaneel bijgewerkt en is Samsung bij met de wijzigingen van het ontwerp van Androids ‘permissiebeheer’-notificatie. Ook biedt One UI 5 de mogelijkheid om snelkoppelingen op het startscherm aan te passen op basis van de kleurtjes van je achtergrond.

Uitrol naar Galaxy S22-serie

SamMobile zegt dat de update inmiddels van start is voor de Galaxy S22-serie. Om de update binnen te halen, navigeer je naar Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Samsung zal de update vermoedelijk gefaseerd naar alle gebruikers uitrollen. Dit betekent dat het enkele dagen tot weken kan duren voordat de update op jouw S22, S22+ of S22 Ultra beschikbaar is.

Nu de Galaxy S22-serie zijn stabiele Android 13-update begint te ontvangen, hoeven gebruikers van een Galaxy S21-toestel vermoedelijk ook niet lang te wachten op hun stabiele update. Samsung liet afgelopen week nog wel een Android 13 bèta-update uitrollen voor die telefoonreeks. Je kan op dit moment dus nog wel aannemen dat de uitrol nog enkele weken op zich zal laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business