Nieuws

Snapchat lanceert nieuwe features ondanks moeilijk jaar

Snapchat
Financieel gezien maakt Snapchat een moeilijk jaar door. Toch slaagt het bedrijf erin om nieuwe features te lanceren.

Eerder dit jaar kregen Snapchat-gebruikers al de mogelijkheid om zich te abonneren op Snapchat Plus, een betalende service die meer functies ontgrendelt in de bekende app. Voor 4,49 euro per maand of 44,99 euro per jaar kunnen gebruikers nu onder andere het app-icoon wijzigen, hun beste vriend(in) een speciale badge geven en nagaan hoe vaak stories bekeken worden. Aanvankelijk konden betalende gebruikers ook snaps versturen via hun favoriete browser, maar dat kan ondertussen ook zonder abonnement. Snapchat Plus wordt dus een beetje als proeftuin voor nieuwe en interessante features gezien. Sommige hiervan, zoals Snapchat-on-web, worden na verloop van tijd ook uitgerold naar de reguliere gebruikers.

Nieuwe features

Snapchat lanceert nu enkele nieuwe features die enkel voor Plus-gebruikers toegankelijk zijn. Het meest in het oog springt de timer voor stories: jouw Snapchat-story hoeft geen 24 uur online te staan. Met de nieuwste update kunnen betalende gebruikers kiezen hoe lang hun story zichtbaar blijft. Een uurtje? Een week? Het is allemaal mogelijk. Daarnaast kan je sinds deze week je story ook verder opleuken met exclusieve achtergronden en gekleurde randen.

Daarnaast kunnen Plus-gebruikers ook het geluid van meldingen aanpassen. De app laat dan bij elke melding een ander geluid horen, afhankelijk van wie je een bericht stuurde.

Snapchat in moeilijk vaarwater

De vraag is maar of dit voldoende is om Snapchat boven water te houden. Dit jaar legde het bedrijf al bijzonder slechte cijfers voor, zonder zicht op beterschap. Het bedrijf zelf haalt inflatie en de oorlog in Oekraïne aan als reden voor de slechte cijfers. Het probleem lijkt ook andere techreuzen niet ontgaan te zijn: Meta, Twitter, Apple en Google hebben op hun beurt ook te kampen met dalende inkomsten uit digitale advertenties. Bovendien moet het bedrijf hoe langer hoe meer gaan concurreren met Meta (Facebook & Instagram), Twitter, BeReal en TikTok, waarmee gebruikers ook stories kunnen delen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business