Nieuws

Webapplicatie voor Google Home rolt uit

google home web applicatie app
Een webpagina om je huiscamera's te volgen, maakt deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Home-app. De applicatie wordt nu uitgerold.

Samen met een nieuwe reeks Nest-producten, de Wifi Pro en de nieuwste Nest-deurbel, kondigde Google ook een redesign aan van de Home-app. Via de app, beschikbaar in het Preview-testprogramma, kun je even goed je camerabeelden bekijken maar bijvoorbeeld ook je belichting en wifi aansturen. Naar volgend jaar toe krijgt de app nog een functie om apparaten te groeperen, zoals alles in je keuken of in je tuin.

Deze week wordt dan de bijhorende webpagina voor Google Home uitgerold. Als je er nu naartoe gaat, bestaat de kans dat je nog geen streams kunt zien van je camera’s. De release van de webapplicatie gebeurt namelijk geleidelijk aan, maar Google stelt dat iedereen doorheen deze week toegang zou moeten krijgen. Door in te loggen met hetzelfde Google-account dat je voor de Home-app gebruikt, zou je meteen livestreams van je camera’s kunnen bekijken.

Bediening inbegrepen

Het monitoren van de camera’s kan allemaal tegelijk of één per één. De streams kunnen ook op een volledig scherm bekeken worden, zodat je de beelden met meer details ziet. Daarnaast zijn er in de webapplicatie nog enkele mogelijke acties. Je kan de status van de camera’s weergeven: aan of uit, actief of inactief en online of offline.

Die status is meteen ook aanpasbaar. De camera kan aan- of uitgezet worden. Exemplaren die op een batterij draaien, gaan soms zelf op inactief om op verbruik te besparen. Via de webpagina is het mogelijk om de camera uit inactieve stand te halen.

Hieronder vind je een lijst van de Google Nest-apparaten die de Home-webpagina ondersteunt. Let wel, sommige van deze producten zijn niet (meer) of nog niet beschikbaar in België.

  • Nest Cam Indoor met bekabeling
  • Nest Cam met bekabeling en schijnwerper
  • Nest Cam Indoor en Outdoor met batterij
  • Nest-deurbel met batterij
  • Nest-deurbel met bekabeling, eerste en tweede generatie
  • Nest Cam IQ Indoor en IQ Outdoor

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business