google nest deurbel

Met het Made by Google-event voor de deur komt Google last minute nog met een bekendmaking van de nieuwste Nest-deurbel.


Na eerder al de Nest Wifi Pro aan te kondigen, komt Google nu met een nieuw product in de Nest-reeks: de tweede generatie van de Nest-deurbel. Al is het enkel de versie met bedrading die een vernieuwing krijgt. Later vandaag, om 16:00 Belgische tijd, zou Google sowieso nieuwigheden aankondigen op hun Made by Google-event. Maar het lijkt erop dat het bedrijf met de nieuwste Nest-deurbel niet meer kon wachten. We weten ook al dat de Pixel 7-serie voorgesteld zal worden op het event.

De nieuwe deurbel heeft volgens Google “hun meest heldere beeld ooit” met een resolutie van 960 op 1280 pixels. De HDR-ondersteuning zou voor een goed zichtbaar beeld moeten zorgen in allerlei soorten belichting.

Lokale opslag voor één uur aan opnames

Niet alleen zorgt de bedrading ervoor dat je je nooit zorgen moet maken om een lege batterij, ook voor de momenten met slecht wifibereik heeft de nieuwste Nest-deurbel een oplossing. De deurbel heeft namelijk lokale opslagruimte voor één uur aan “belangrijke gebeurtenissen”.


Zonder extra kost is er met een internetverbinding nog eens drie uur aan eventgeschiedenis beschikbaar, met clips tot vijf minuten lang. Wie meer dan dat wilt, zal een Nest Aware Plus-abonnement moeten nemen voor 6 of 12 dollar per maand. Daarmee worden respectievelijk 30 en 60 dagen aan eventgeschiedenis beschikbaar. Het abonnement van 12 dollar pakt daarbovenop nog eens uit met 10 dagen aanhoudende opnamegeschiedenis.

De nieuwe Nest-deurbel met bedrading kost in de VS 180 dollar en is beschikbaar in vier kleuren: “Snow”, “Linen”, “Ash” en “Ivy”. Momenteel is er nog geen nieuws over beschikbaarheid in België.

Google Nest Doorbell 2022

Gerelateerde artikelen

Google Chrome maakt plaats voor nieuw extensieplatform: Manifest V3

Manifest V3, het nieuwste extensieplatform van Google Chrome, is al sinds 2020 in de omloop. Nu is er ook een eindpunt bekend voor V2.

Google Stadia verdwijnt vanaf januari 2023

Google Stadia is niet meer vanaf januari 2023. Binnenkort al zullen gebruikers hun toegang tot de gamingdienst verliezen.

Gerucht: eerste Google Pixel Tablet krijgt een 11 inch scherm

De eerste Google Pixel Tablet zit in de pijplijn voor een lancering in 2023. Vandaag zien we weer een reeks details van de Pixel Tablet uitlekken, zoals dat hij een 11 inch scherm krijgt.