Nieuws

Chrome eindigt ondersteuning voor Android 6

Google Chrome
© Google
Google zet de ondersteuning van Chrome voor Android 6.0 direct stop vanaf Chrome 107. Gezien de bijkomende gevaren is het aangeraden te updaten naar een nieuwe Android-versie.

Google zet hiermee steeds meer oude besturingssystemen aan de deur. Vorige week kwam nog naar buiten dat de Chrome-ondersteuning voor Windows 7, 8 en Windows 8.1 komt te vervallen. Je kan de browser nog wel blijven gebruiken op die apparaten, maar de kans neemt wel toe dat je met beveiligingslekken te maken krijgt. Voor Android-gebruikers die Android 6.0 (Marshmallow) draaien staat nu hetzelfde te gebeuren. In de release-notes van Chrome 107 staat dat deze versie niet meer beschikbaar komt voor Android 6.0 Marshmallow-apparaten.

Daarmee is de in oktober verschenen Chrome 106-update de laatste browserversie die gebruikers op Marshmallow in de Play Store gaan tegenkomen. Een APK installeren van een nieuwere Chrome-versie is niet mogelijk. Google heeft het minimale API-level verhoogd. Hierdoor krijg je bij het installeren van Chrome 107 de melding dat de installatie is stopgezet.

Beveiligingsgevaar Android 6.0 Marshmallow

Dit levert overigens niet direct een gevaar op. Chrome 106 is pas één maand oud en daarmee van de belangrijkste recente beveiligingsupdates voorzien. In enkele maanden tijd zou de browser echter in een aantrekkelijk beveiligingslek voor je Android-smartphone kunnen veranderen. Overstappen naar browsers als Edge of Opera heeft weinig zin aangezien Chrome ook voor bijvoorbeeld de Webview-browsers in apps gebruikt wordt. Je loopt op die manier alsnog gevaar zonder dat je het direct ook door hebt.

Mocht je nog een telefoon met Android 6.0 Marshmallow gebruiken dan begint het hiermee wel tijd te worden om een nieuw exemplaar uit te zoeken. Android 6.0 werd in 2015 uitgebracht en ontving zijn laatste beveiligingspatches van Google in augustus 2018. De Android-versie wordt daarmee al 4 jaar niet meer actief ondersteund door Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business