Youfone in België

Youfone is van plan een aanbod van vast internet in België uit te rollen. Het bedrijf zoekt momenteel 20 klanten om het aanbod zes maanden te testen.


Het Nederlandse Youfone is sinds april 2021 actief in België met mobiele abonnementen. Volgens een e-mail gericht aan Belgische klanten wil het bedrijf uitbreiden naar abonnementen met vast internet. Dat lezen we in een gedeelde e-mail op Userbase. Momenteel zoekt het bedrijf 20 klanten om de nieuwe dienst te testen. Zij krijgen zes maanden lang gratis internet, en moeten in ruil hun ervaringen delen met de operator.

Vast internet van Youfone

Welke abonnementsformules Youfone precies zal aanbieden maakt het bedrijf niet bekend. Wel laat de operator in de mail weten dat het zal gaan om een vast internet-aanbod, zonder televisie of vaste telefonie. Vermoedelijk zal het zowel met een ADSL- als Fiber-aanbod op de markt komen. Youfone is “op zoek naar een variatie in type adres, provider en aansluiting”, lezen we in het bericht.

Het lijkt er daarmee ook op dat Youfone van plan is met meerdere providers samen te werken om vast internet aan te bieden. Voor zijn gsm-aanbod sloot het in 2021 een deal met Proximus. Het blijft mogelijk dat Youfone een deel van zijn vaste klanten via Proximus zal bedienen. Die provider heeft echter niet op ieder adres in België een vaste aansluiting.


Vooralsnog bestaan er een hoop vragen over het abonnement van Youfone. Zo is ook nog onbekend welke tarieven de budgetprovider wil aanrekenen voor vast internet. Daarnaast is het ongeweten of de virtuele operator, vergelijkbaar met providers als Scarlet, zal opereren met datalimieten voor vast internet.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?