Hardware, Nieuws

Polar brengt Polar Ignite 3 uit

De Polar Ignite 3
© Polar
Polar lanceert vandaag een nieuw fitness- en wellnesshorloge uit hun Ignite-reeks. De Polar Ignite 3 bouwt verder op de expertise binnen het bedrijf en introduceert krachtige trainingstools, innovaties in hun slaaptracker en gepersonaliseerde widgets.

De Polar Ignite 3 is dan ook eerst en vooral op actievelingen gericht. Het horloge biedt een breed scala aan fitnessfuncties, waaronder stembegeleiding en on-demand trainingsuggesties. Ook wanneer je niet aan het sporten bent helpt het horloge je om gezonder te leven. Overdag worden je activiteit, hartslag en calorieverbruik nauwkeurig bijgehouden. ’s Nachts spitst het wellnesshorloge zich vooral toe op de duur en kwaliteit van je slaap. Op basis van die data krijg je een analyse voorgeschoteld die beschrijft hoe goed jouw lichaam herstelt van allerlei inspanningen en stress.

Strak design

Het horloge zelf werd bij Polar helemaal opnieuw ontworpen om de beste gebruikservaring te kunnen garanderen. In het strakke design werd dan ook bijzondere aandacht besteed aan het touchscreen. De zachte, roestvrije stalen rand eromheen zorgt ervoor dat het fijn is om te bedienen en het AMOLED-display zorgt ervoor dat het scherm aangenaam is om naar te kijken. Ook voor een val hoef je met de Polar Ignite 3 niet te vrezen: het scherm wordt bedekt door een gebogen Gorilla Glass 3.0-lens die het display beschermt van allerlei krassen en barsten.

De Polar Ignite 3 is ook erg licht. Het horloge weegt slechts 35 gram, waardoor je hem de hele dag en nacht zou kunnen dragen zonder er iets van te merken. Zo ben je steeds op de hoogte van je activiteiten, hartslag en slaap. Het horloge is in staat om deze gegevens nauwkeurig bij te houden doordat de achterkant vlak is. Op die manier maakt het horloge nauw contact met de huid, en kan de Polar Precision Prime™-sensor fusion-technologie je hartslag meten.

Onder de behuizing

Onder de behuizing van de Ignite 3 zit bovendien een processor die, vergeleken met de vorige generatie horloges, dubbel zo snel is. Daardoor presteert het horloge beter en kan het een vlottere gebruikerservaring aanbieden. Naast de processor kreeg de Ignite 3 ook een krachtige dual band GPS ingebouwd, die gebruik maakt van L1- en L5-frequenties. Deze helpen om op nauwkeurige wijze je locatie te bepalen, ook tussen hoge gebouwen en bij slecht weer.

Het comfortabele horloge is dus erg veelzijdig. Nog een blikvanger aan de Ignite 3 is hoe je deze functies dagenlang achter elkaar kunt blijven gebruiken, zonder dat je het horloge hoeft op te laden. Ondanks de snellere processor, het heldere AMOLED-display en de software die continu aan het werk is blijft het horloge tot vijf dagen werken na een enkele oplaadbeurt.

Software

De Polar Ignite 3 omvat heel wat softwarefuncties. Voor het eerst komt Polar met gepersonaliseerde widgets. Deze geven direct toegang tot de meest belangrijke informatie zoals hartslaggegevens, een activiteitenlog, het weeroverzicht en andere zaken. De widgets maken het ook mogelijk om de wijzerplaat van het horloge er anders uit te doen zien. Zo zijn er verschillende stijlen en kleuren waaruit je kan kiezen.

Polar introduceert ook SleepWise™, een nieuwe functie de je slaapritme tot in de puntjes analyseert en zelfs voorspelt hoe alert je de volgende dag zult zijn. Het horloge is ook uitgerust met FitSparkTM, waarmee het dagelijks een aantal work-outs aanraadt bij de gebruiker, op basis van de status van het lichaam. Tijdens het trainen kan je ook een koptelefoon of speaker met het horloge verbinden. Zo kan je gepersonaliseerd advies krijgen tijdens je work-out.

Prijs en beschikbaarheid

De Polar Ignite 3 is vanaf 9 november beschikbaar via polar.com en verschillende webwinkels. Het horloge is te krijgen in vier kleuren (Night Black, Purple Dusk, Greige Sand & Brown Copper) en kost 329,90 euro.

Belangrijkste softwarefuncties  

SleepWise™: Een analyse van hoe je nachtrust de volgende dag beïnvloedt met een gedetailleerde voorspelling van de alertheidsniveaus overdag, plus een inschatting van het tijdstip waarop je lichaam klaar is om te gaan slapen. 

Nightly Recharge™: Een herstelmeting die ’s nachts plaatsvindt en aangeeft hoe goed iemand herstelt van stress en andere alledaagse factoren. 

Sleep Plus Stages™: Een automatische tool voor slaap-tracking die de hoeveelheid en de kwaliteit van de slaap meet, plus de tijd die in elke slaapfase wordt doorgebracht. 

Serene™: Een diepe ademhalingsoefening met begeleiding die helpt om je lichaam en geest te ontspannen en de impact van stress te verminderen. 

Polar Precision Prime™ Sensor Fusion Technologie: Geavanceerde optische technologie voor hartslagmeting. 

FitSpark™: Dagelijkse on-demand trainingssuggesties die passen bij de conditie en staat van je lichaam. 

Slimme calorieën: Het aantal verbrande calorieën tijdens elke training en het totaal per dag. 

Energiebronnen: Een overzicht met de hoeveelheid die je van verschillende energiebronnen (vetten, koolhydraten en eiwitten) hebt gebruikt tijdens je sessies.   

Polar Flow: Een gratis fitness- en trainingsapp om alle activiteits-, bewegings- en slaapgegevens in te zien, te analyseren en ervan te leren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business