Nieuws

iCloud voor browsers krijgt nieuwe look

De nieuwe look van de webversie van iCloud
De nieuwe look in de webversie van iCloud.
Apple geeft de webversie van iCloud een make-over. Wat er precies veranderd is in deze iCloud beta lees je hier.

iPhonegebruikers zonder MacBook of iPad zullen zich ongetwijfeld al beklaagd hebben dat ze geen volwaardig deel uitmaken van het Apple-ecosysteem. De samenwerking tussen verschillende Apple-toestellen is namelijk een van de zaken die een iPhone, iPad of Apple-computer zo aantrekkelijk maken. Gebruikers die bijvoorbeeld alleen een iPhone hebben, zullen hun browser moeten gebruiken als ze hun fotobibliotheek of bestanden vanop een computer willen organiseren. Voor die gebruikers brengt Apple nu, voor het eerst sinds 2019, een update naar de webversie van iCloud. Eerder verscheen deze update als optionele beta. Nu is hij voor iedereen beschikbaar.

Frisse look

Bij het openen van de nieuwe webversie van iCloud valt onmiddellijk op dat het platform een visuele make-over kreeg. De minimalistisch witte achtergrond wordt ingeruild voor een helderblauw exemplaar. Bovendien is er vanuit het startscherm veel meer mogelijk dan voordien: de app-icoontjes die we ondertussen gewend zijn krijgen een eigen tegel. Verder zijn Foto’s, Notities, Reminders en Agenda beschikbaar vanuit widgets op het startscherm. Je moet niet meer verder klikken om je laatste foto’s te bekijken of notities te raadplegen. Ook bestanden vanuit Drive, Keynote, Pages en Numbers zijn rechtstreeks beschikbaar voor wie dat wil.

De tegels op de nieuwe iCloud-homepage kunnen bovendien gerangschikt, verwijderd en opnieuw aangemaakt worden. Onderaan de pagina staat een handige knop: ‘Pas homepage aan’. Zo zorg je ervoor dat de pagina eruitziet zoals jij zelf wilt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business