Nieuws

Snellere VRAM voor RTX 3060 en 3060 Ti

NVIDIA 3060 TI
Vorige maand kondigde Nvidia een upgrade aan voor twee grafische kaarten uit de 30XX-reeks. Met de upgrade willen ze gamers “meer opties” voor GPU’s gaan bieden.

Nvidia wil gamers meer opties bieden om de juiste grafische kaart te kiezen. Daarom introduceert het merk twee nieuwe variaties op bestaande kaarten. De GeForce RTX 3060 Ti en de GeForce RTX 3060 met 8 GB VRAM zullen een upgrade krijgen in het geheugendepartement. Voorheen werden de grafische kaarten verscheept met GDDR6-geheugen. Nu wordt dat verbeterd naar GDDR6X-geheugen. Dit zorgt ervoor dat het geheugen van de kaart zo’n 35% sneller is. De GeForce RTX 3060 met 12 GB VRAM GDDR6 blijft verder bestaan in de huidige vorm.

De nieuwe grafische kaarten zullen even veel gaan kosten als de GDDR6-varianten. De bedoeling is dan ook dat de GDDR6X-varianten de bestaande stock zullen gaan vervangen, zo bericht Videocardz. Méér opties krijg je dus niet, maar in ieder geval wel iets betere opties dan voorheen. Niet alleen Nvidia zal de GDDR6X-kaarten gaan produceren. Ook Add-in-Card partners zoals ASUS, Gigabyte en MSI zullen de kaart in hun assortiment opnemen.

Lees ook: Nvidia brengt ‘unlaunched’ RTX 4080 12 GB alsnog uit

Met de onthulling van de nieuwe kaarten uit de 30XX-reeks, rijst onvermijdelijk de vraag hoe het nog zit met onthullingen over de 40XX-reeks. Naar alle waarschijnlijkheid zal Nvidia daarin geen budgetmodel of 4060 uitbrengen. Die budgetkaart zou het prijs- en prestatiegewijs moeten opnemen tegen de kaarten van vorige generatie – iets waar Nvidia liever niet aan begint.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business