Nieuws

Netflix gaat verder in games met AAA-game voor pc

Netflix games game studio gaming AAA pc
Volgens een reeks vacatures die Netflix online heeft gezet, zou de nieuwste Games Studio van het bedrijf aan zijn eerste pc-game beginnen.

De vacatures die op de website van Netflix verschenen, zijn voor hun nieuwe Games Studio in Los Angeles. Ze werden ontdekt door Mobilegamer.biz. Bij de specifieke vacature voor Game Director wordt vermeld dat Netflix een “gloednieuwe AAA pc-game gaat maken”. Een AAA-spel wordt gezien als een project met grote budgetten en teams. Voor hun eerste pc-game wil Netflix dus meteen groots uitpakken. Ook interessant: aan de leiding van de nieuwe Games Studio staat Chacko Sonny, een voormalig executive producer die aan Overwatch werkte.

Toekomst voor games van Netflix

Netflix maakt al langer dan vandaag games, maar tot nu toe enkel voor mobiel en tablet. Met de ontwikkeling van deze AAA-game neemt het bedrijf dus zijn eerste stappen richting pc-gaming. Over de game zelf is nog weinig geweten. In de vacature staat dat ze een spel willen maken waar spelers “herhaaldelijk naar willen terugkeren”. Om die reden zou de toekomstige Game Director en het ander nieuw personeel een spel kunnen creëren dat “geen ontwerpbeperkingen heeft vanwege het genereren van inkomsten”.

Met andere woorden: er zouden mogelijk geen microtransacties of andere betalende onderdelen in het spel zitten. Dat ligt in lijn met de reeks mobiele spellen die Netflix al heeft gemaakt. De games zijn namelijk enkel beschikbaar voor abonnees, dus haalt het bedrijf daar de inkomsten voor games uit.

Het aannemen van meer dan tien nieuwe werknemers voor de Games Studio en de aanstalten om een pc-game te maken: allebei verdere stappen in het gaming-traject van Netflix. Vorige maand raakte ook al bekend dat het bedrijf ook met cloudgaming aan de slag zou gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business