Galaxy-toestellen krijgen Android 13
Image Credit: Google

Sommige Samsung Galaxy A13-toestellen krijgen vroeger dan verwacht hun update naar Android 13 en One UI Core 5.


De Samsung Galaxy A13 is ondertussen een klein jaar oud. In het begin verscheen de smartphone met enkel 4g-ondersteuning. In 2022 bracht Samsung een licht geüpgradede versie van de smartphone uit, deze keer mét ondersteuning voor 5G. Het is deze, recentere versie van de Galaxy A13 die nu een update krijgt naar Android 13. Normaal gezien stond de update gepland voor januari 2023. Toch kunnen gebruikers met een 5G-toestel hem nu al installeren.

Ben je niet zeker of jouw toestel 5G ondersteunt? Het is niet erg vanzelfsprekend om rond te lopen totdat je een 5G-signaal oppikt. Gelukkig kan je ook aan het modelnummer van de telefoon zien of je de juiste versie hebt. Alle telefoons met modelnummer SM-A136B kunnen sinds vanochtend de update installeren. Is jouw toestel niet compatibel? Geen zorgen. Ook de 4G-modellen van de A13 krijgen deze maand een beveiligingspatch, al zit daar geen OS- of UI-update bij inbegrepen. Daarvoor zul je dan moeten wachten tot januari.

De update brengt niet alleen een upgrade naar Android 13 met zich mee, maar ook de beveiligingspatch voor november. Het is dus niet aangeraden om te wachten met de update als je jouw toestel veilig wilt houden. Daarnaast komt met de update ook One UI Core 5 naar de Samsung Galaxy A13 5G. Naast een nieuw besturingssysteem krijgt de A13 dus ook een nieuwe gebruikersinterface.Arthur is gepassioneerd door muziek, films en games en linuxgebruiker in zijn vrije tijd. Volgens hem zit achter alles, ook de nieuwste technologie, een verhaal dat hij met plezier uitpluist.