Nieuws

Binnenkort zie je op Twitter of je een “shadowban” hebt

Twitter
© iStock / bombuscreative
Door een komende update zou je op Twitter kunnen zien of je account een shadowban heeft. Dat liet Elon Musk eerder vandaag weten.

Als je een shadowban hebt op je account, betekent dat doorgaans dat je posts en soms je profiel zelf minder zichtbaar worden voor andere gebruikers. Daardoor word je in feite “uitgesloten” van de gemeenschap op het sociaal medium. Normaal gezien kom je niet vanzelf te weten of je een shadowban hebt, maar Elon Musk wil daar voor Twitter verandering in brengen.

De Twitter-baas maakte het nieuws, zoals gewoonlijk, weer uit het niets bekend via een tweet. Volgens Musk is Twitter nu aan een software-update aan het werken waarbij de “ware” status van je account wordt weergegeven. Het zou dus duidelijk moeten worden of je een shadowban aan je been hebt en waarom. De optie om in beroep te gaan tegen de ban zou ook een mogelijkheid worden.

Net zoals Instagram

Interessant is dat Instagram recent een gelijkaardige functie heeft geïmplementeerd, tenminste voor professionele accounts. Het sociaal medium laat je nakijken of je account verschijnt in aanbevelingen, bijvoorbeeld via Explore of Reels. Daarbij kun je ook acties ondernemen om wel in aanbevelingen te verschijnen, zoals het verwijderen van posts. Je kan Instagram ook vragen om de beslissing opnieuw te evalueren.

Exacte details van hoe het bekijken van een mogelijke shadowban op Twitter zal werken, zijn nog niet bekend. We weten ook nog niet wanneer de update exact naar het platform zal komen. Vermoedelijk zal met de update wel meer info uitkomen over de werking, en wat een shadowban op Twitter exact betekent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business