Nieuws

Apparaten toevoegen via Google Home lukt niet

google home app problemen routine apparaten verbinden android iphone
Het lijkt momenteel niet mogelijk om in Google Home een nieuw apparaat toe te voegen of een bestaand apparaat opnieuw te verbinden.

Dit is niet het eerste probleem dat gebruikers van Google Home tegenkomen sinds Google aan de app begon te werken. Eerder deze maand bleek ook al dat routines die ze zelf hadden aangemaakt voor hun smarthome-apparaten, uit de app verdwenen. Routines op basis van een standaardsjabloon werden gereset en sommige routines deden aanspraak op de verkeerde toestellen.

Nu zijn gebruikers erachter gekomen dat het niet meer lukt om nieuwe apparaten toe te voegen aan de app. Verschillende mensen meldden dat in een thread op Reddit. Wanneer iemand een apparaat probeert toe te voegen, krijgt die de melding “Could Not Reach”. Opnieuw proberen levert hetzelfde resultaat op. Een apparaat opnieuw verbinden na ontkoppeling, blijkt ook onmogelijk geworden te zijn. Het gebeurt met allerlei smarthome-apparaten van allerlei merken, dus de fout ligt in alle waarschijnlijkheid bij Google.

Enkel een probleem op Android

Het probleem is exclusief aan de Android-app, want de maker van de Reddit-thread laat in een toevoeging weten dat het op een iPhone wel lukt. Een alternatieve oplossing zou zijn om alle updates van de Google-app (dus niet Google Home) te verwijderen.

Tot nu toe is het koffiedik kijken waarom dit probleem zich voordoet in Google Home. Een officiële reactie van Google blijft evenzeer uit. Het is daarom dus ook niet geweten wanneer het probleem verholpen zal worden in de app zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business